Senatorul Iulian Bica: „Fără cozi și așteptare inutilă la obținerea cazierului judiciar!”

Prin intermediul paginii oficiale de socializare, senatorul liberal de Bârlad, Iulian Mihail Bîca, anunță opinia publică despre faptul că s-a numărat printre senatorii care, luni, 7 noiembrie, au fost de acord cu simplificarea procedurii de obținere a cazierului judiciar de către solicitanți.

„Astăzi (luni, n.r.), în plenul Senatului, am votat un proiect de lege care urmărește crearea unui cadru eficient de simplificare a procesului de obținere a certificatului de cazier judiciar prin introducerea reglementării ca eliberarea acestuia să poată fi făcută în mod electronic. Prin acest proiect, se propune ca atât emiterea actului cât și eliberarea sa să fie făcute în format electronic, astfel încât relația dintre stat și cetățean să fie simplificată. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice”, anunță parlamentarul.

Acesta precizează că persoanele interesate să afle mai multe informații despre proiectul de lege o pot face accesând link-ul https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24728. Votul final va fi dat în Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.