Muzeografi din întreaga țară prezenți la Vaslui la sesiunea „Acta Moldaviae Meridionalis” organizată de Muzeul Județean

Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui desfăşoară de ieri cea de-a 45-a ediţie a Sesiunii Naţionale de Comunicări Ştiinţifice „Acta Moldaviae Meridionalis”.

Peste 100 de istorici și muzeografi, cercetărori și cadre universitare sunt prezenți în aceste zile în municipiul Vaslui pentru a participa la ediţia din acest an a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice ”Acta Moldaviae Meridionalis”.

Ieri, în prima zi a manifestărilor, a avuit loc vernisajul a două expoziții. Prima dintre acestea, „Regina Maria la Bran – gusturi și atmosferă regală”, realizată în colaborare cu Muzeul Național Bran, a marcat Centenarul Încoronării de la Alba Iulia a regelui Ferdinand I al României și a reginei Maria a României.

Vizitând această expoziția, vasluienii vor putea admira o parte dintre obiectele care au aparținut celei mai iubite suverane a țării și care au decorat în perioada interbelică interioarele Castelului Bran.

Cea de-a doua expoziție, „De-a lungul timpului – chipuri și războaie”, cuprinde lucrări de artă plastică din patrimoniul Muzeului Județean Vaslui. Lucrările redau portretele personalităților vremii, dar și numeroase compoziții ce reflectă efortul armatei române în conflagrațiile europene.

Seria comunicărilor în plen a debutat cu prezentările profesorului universitar dr. Cătălin Turliuc, din partea Institutului de istorie „A. D. Xenopol” Iași, și col. (rz) Mihai Hodorogea din București. Programul zilei a mai cuprins lansări și prezentări de cărți și reviste.

Sesiunea de comunicări științifice din cadrul „Acta Moldaviae Meridionalis” va continuă pe secţiuni, la care participă profesori universitari, istorici şi muzeografi din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.