Angajatorii cu mai mult de 21 de salariați trebuie să încheie contracte colective de muncă

Este atenționarea pe care Inspecția Muncii o transmite angajatorilor vasluieni, care, atunci când ajung la 21 de salariași sunt obligați să încheie contracte colective de muncă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a transmis o atenționare către angajatorii vasluieni, cărora li s-a pus în vedere că, la mai mult de 21 se salariaţi este obligatorie încheierea unui contract colectiv de muncă între angajator şi reprezentanţii salariaţilor sau sindicatul reprezentativ.

În aceste contracte se stabilesc clauze privind drepturile şi obligaţiile ce decurg din relaţiile de muncă, se urmăreşte promovarea şi apărarea intereselor părţilor semnatare, prevenirea sau limitarea conflictelor colective de muncă, în vederea asigurării păcii sociale.

Conform legislației în vigoare: „Durata negocierii colective nu poate depăşi 60 de zile calendaristice decât prin acordul părţilor.”

„În acest sens au fost transmise înştiinţări societăţilor cu mai mult de 21 salariaţi de pe raza judeţului Vaslui. În prezent, ITM Vaslui are înregistrate un total de 180 contracte colective de munca active”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.