Școlile primesc cereri pentru tichetele educaționale

În această săptămână, școlile din județ primesc dosare pentru tichetele educaționale. În valoare de 500 de lei, acestea vor fi acordate după începerea anului școlar pentru copiii defavorizați, ai căror părinți vor putea să le cumpere astfel rechizite și haine.

Școlile din județul noastru primesc în această săptămână dosarele pentru tichetele educaționale care vor fi acordate după începerea anului școlar de Ministerul Educației prin proiectul „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”. 300.000 de elevi din toată țara ar urma să primească tichetele educaționale, în valoare de 500 lei.

Părinții cu venituri mici trebuie să întocmească și să depună dosarele în această săptămână. Cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul.

Actele necesare sunt cererea tip de la secretariatul școlii, adeverințele de venit pentru membrii familiei, cu venitul net pe luna iulie 2022, cupon de pensie, talon de șomaj sau alte documente care atestă venitul net, adeverință de venit de la Administrația Financiară a localității de domiciliu, declarație la notar pentru cei care nu lucrează, din care să rezulte că în luna iulie 2022 nu au realizat venit impozabil, copii certificate de naștere pentru frați, surori și adeverințe de la școală dacă sunt elevi sau studenți pentru anul școlar 2021-2022, și copie CI pentru ambii părinți.

Ministerul Educației a insistat ca listele cu beneficiarii care primesc tichetele să fie trimise de inspectoratele școlare către minister până pe 9 septembrie, pentru ca banii să ajungă la începutul anului școlar la beneficiari.

Banii primiți pe card de părinții elevilor defavorizați pot fi folosiți pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală. Materialele școlare ce pot fi achiziționate cu aceste tichete constau în articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Sunt eligibili preșcolarii înscriși în învățământul de stat care provin din familii cu un venit lunar pe membru de familie care să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură înseamnă 298 lei). Elevii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care se află în întreținere familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară, și anume 1.275 lei, sunt de asemenea eligibili în program. La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna iulie a anului în care se face solicitarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.