Afaceriștii vasluieni se afirmă în domeniul construcțiilor

Dacă în alte domenii nu excelăm, nici măcar în agricultură, deși pământul rămâne în continuare cea mai bună resursă a județului, iată că oamenii de afaceri vasluienii reușesc să se afirme în construcții. După Transmis și Viacons, firme care de ani buni execută lucrări și în afara județului, la Suceava, societatea negreșteană Katar Conneg SRL a câștigat licitația pentru lucrările de construire a unei mari creșe din oraș, cu o valoare de 15,3 milioane lei, licitație la care au participat nu mai puțin de 86 de agenți economici.

Chiar și într-o perioadă de criză, oamenii de afaceri din județ care activează în domeniul construcțiilor reușesc să-și păstreze și chiar să-și extindă lucrările, domeniul construcțiilor rămânând unul important pentru mediul de afaceri vasluian. După Transmir și Viacons, două mari firme de construcții din județ care au avut și au lucrări și în afara zonei noastre, o altă societate câștigă o licitație importantă în afara județului, reușind să prindă un contract important. Este vorba despre societatea negreșteană Katar Conneg SRL, care a câștigat, în orașul Seuceava, licitația pentru lucrări de construcție a unei mari creșe din oraș, contract cu o valoare de 15,3 milioane lei, licitație la care au participat nu mai puțin de 86 de agenți economici.  

Miercuri, în cadrul une conferințe de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a fost semnat contractul de execuție lucrări pentru o creșă mare în Burdujeni, finanțată prin Compania Națională de Investiții. El a anunțat că firma Katar Conneg SRL Negrești a fost declarată câștigătoare, aceasta fiind liderul unei asocieri din care mai fac parte o firmă ieșeană, în calitate de asociat, și alți șase operatori economici în calitate de subcontractanți, numai unul fiind din Suceava. Criteriul de atribuire al contractului la licitație a fost „cel mai bun raport calitate – preț”, în care 60% reprezintă componenta financiară, iar 40% criterii legate de experiența profesională a managerului de proiect, arhitectului șef de proiect inginerilor proiectanți.

Potrivit caietului de sarcini, realizarea proiectului tehnic cu detalii de execuție pentru creșă va dura două luni, iar în 12 luni firma negreșteană va executa lucrarea, pentru care va oferi o garanție de 36 de luni. Nu mai puțin de zece asocieri de firme din care fac parte 86 de agenți economici – lideri de asocieri, ofertanți asociați, terți susținători și subcontractanți declarați – au depus oferte la licitația organizată de CNI pentru creșa de mari dimensiuni din Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.