Consiliul Județean Vaslui și comunele Roșiești și Vutcani primesc bani de la Guvern

În perioada imediat următoare, comuna Roșiești va primi 568.000 lei, comuna Vutcani – 595.000 lei, iar Consiliul Județean – 2.100.000 lei. Sumele au fost aprobate de Executiv în ședința de Guvern de luni, 30 mai, și sunt prevăzute în Hotărârea nr. 717/2022 privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale.

Potrivit actului normativ publicat deja în Monitorul Oficial nr. 531 din 30 mai 2022, Executivul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2022 cu suma de 54.344.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. Totodată, a aprobat împărțirea acestei sume pentru bugetele locale ale 16 unităţi administrativ-teritoriale din țară, pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital.

Pe lângă comunele Roșiești și Vutcani și Consiliul Județean Vaslui, vor mai primi bani și orașul Predeal (județ Brașov), orașul Huedin și comunele Izvoru Crișului și Vultureni (județ Cluj), comuna Comandău și Consiliul Județean Covasna (județ Covasna), comunele Praid, Siculeni și Consiliul Județean Harghita (județ Harghita), orașele Miercurea Nirajului și Sângeorgiu de Pădure (județ Mureș), municipiul Sibiu (județ Sibiu) și Consiliul Județean Tulcea (județ Tulcea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.