Materiale pirotehnice descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care transporta 226 de articole pirotehnice, deşi acesta nu deţinea autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale.

Pe 9 aprilie, în jurul orei 7.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un tânăr cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în Cehia. La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de fronieră şi lucrători vamali a descoperit un pachet care conţinea elemente specifice unui obiect pirotehnic, având carcasă deptunghiulară confecţionată din lemn şi bandă adezivă, în interiorul căruia erau 226 tuburi confecţionate din carton, iar pe una dintre laturile era ataşat un fitil. În urma verificărilor specifice efectuate, s-a concluzionat faptul că bărbatul nu deţine autorizaţie pentru a efectua operaţiuni cu astfel de materiale pirotehnice. Întreaga cantitate de produse a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.