ÎMPARTE ZÂMBETE, NU VIOLENȚĂ!

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară Vaslui au premiat școala cu cel mai frumos mesaj din cadrul proiectului „ÎMPARTE ZÂMBETE, NU VIOLENȚĂ!”.

În cadrul proiectului cu titlul „Împarte zâmbete, nu violență!”, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, a inițiat o serie de activități având drept scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying), care se manifestă în unitățile de învățământ, obiectivele fiind: identificare unităților de învățământ cu risc crescut de manifestare a infracțiunilor comise cu violență, în cadrul cărora va fi implementat proiectul; eficientizarea modului de punere în aplicare a normelor legislative privind prevenirea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar; creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale; eficientizarea modului de asigurare a pazei unităților de învățământ implicate în proiect.

Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Vaslui au desfășurat și vor desfășura în continuare activități în cadrul proiectului „Împarte zâmbete, nu violență!” care se derulează în perioada ianuarie – iunie 2022.

Concursul s-a adresat tuturor claselor de gimnaziu din unitățile școlare participante, fiind rezultatul efortului întregului colectiv de elevi, coordonați în acest scop de către profesorii diriginți.

Școlile participante la concurs au fost Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad, Școala Gimnazială „Anastasie Panu” Huși, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui și Școala Gimnazială „Teodor Juncu” Băcești.

La nivelul județului Vaslui, jurizarea s-a făcut de către o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. În urma jurizării, a fost desemnată câștigătoare Școala Gimnazială „Stroe S. Belloescu” Bârlad, care va reprezenta județul Vaslui la etapa națională a concursului.

În data de 21 martie, reprezentanți ai Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au premiat elevii școlii câștigătoare, oferindu-le acestora o cupă și diplome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.