Episcopia Hușilor a organizat „Marșul pentru viață”

Sâmbătă și duminică, Episcopia Hușilor a organizat a XII-a ediție a „Marșului pentru viață” în marile orașe, dar și în parohii, unde preoții le-au amintit credincioșilor despre egalitatea de șanse a femeilor însărcinate, aflate în situații dificile, și despre copii nenăscuți ai acestora. 

A XII-a ediție a „Marșului pentru viață” a fost anul acesta punctul culminant al „Lunii pentru viață”. Așa cum relatează Episcopia Hușilor, în municipiul Vaslui manifestarea a debutat în Centrul Civic, la ora 13.00, unde, în fața unui public de toate vârstele, consilierul eparhial Marian Rugină a transmis mesajul Părintelui Episcop Ignatie, intitulat „Să nu ucidem zâmbetele prin lipsa de iubire”, și au luat cuvântul psihologul Daniela Luca și doctorul Valeriu Lupu. Corul Asociației Tinerilor Ortodocși Vaslu, dirijat de către Prof. Elisabeta Irimiea, a susținut un moment artistic. De la ora  14.00, cei prezenți au plecat în procesiune pe traseul: Centrul Civic, Strada Ștefan cel Mare, Crucea Gării, B-dul Traian, Piața Traian, Strada Alecu Donici, Strada Nicolae Bălcescu, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Centrul Civic.

În Municipiul Bârlad, „Marșul pentru viață” a fost organizat sâmbătă, 26 martie, de la ora 13.00, pe esplanada centrală de lângă Primăria Bârlad. În cadrul evenimentului moderat de părintele protopop Vasile Lăiu, a luat cuvântul psihologul Andreea Calin, mamă a 5 copii, medici, și a avut loc un moment artistic susținut de un grup de copii ai Școlii de Muzică din Bârlad și de corul de copii ai Așezământului „Sfântul Iosif cel Milostiv”, Bârlad. S-a pornit apoi în procesiune pe traseul: Primăria Bârlad, Parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, Spitalul Municipal „Elena Beldiman” Bârlad.

În Municipiul Huși, Marșul pentru viață a fost organizat duminică, 27 martie 2022, pe esplanada Catedralei Episcopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Huși, începând cu ora 13.00. Au luat cuvântul invitații la eveniment, iar cei prezenți au avut parte de un moment artistic prezentat de grupul de copii de la Clubul de Muzică Huși, ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, dirijați de către Prof. Elisabeta Irimiea.

În fiecare parohie din Episcopia Hușilor, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, duminică, 27 martie, după oficierea Sfintei Liturghii, preoții amintit credincioșilor importanța „Lunii pentru viață” și vor marca evenimentul „Marșul pentru viață” pe plan local.

Tema Marșului pentru viață este inspirată din tema Marșului pentru viață 2022 Washington, aflat în acest an la a 49-a ediție – „Equality begins in the Womb”. A fost o invitație la reflecție asupra egalității de șanse a femeilor însărcinate, aflate în diferite situații dificile, și a copiilor nenăscuți ai acestora.

„Tema Marșului pentru viață din acest an este o invitație la a fi sinceri cu noi înșine și la a ne întreba: „Cât ne pasă de femeile în criză de sarcină și cât le ajutăm concret, într-o societate în care egalitatea și echitatea sunt idealuri publice? Mai mult, să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar fi fost dacă propria noastră viață era supusă alegerii de a ne naște?”. Fiecare copil este un dar către lume, pe care suntem chemați să îl ocrotim, sprijinind mama care îl poartă!”, a transmis Episcopia Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.