87 din cele 98 de școli eligibile au aplicat pentru PNRR

Identificate ca având elevi cu risc de abandon școlar, 87 din cele 97 de școli eligibile pentru finanțare au aplicat la programul cuprins în Planul Național de Redresare și Reziliență prin care pot primi fonduri. Deputatul Mihai Botez, care a încurajat directorii și primarii să înscrie unitățile de învățâmânt, este și bucuros, pentru numărul celor înscrise, dar și dezamăgit, pentru faptul că 11 școli nu s-au înscris.

Din cele 98 de școli din județ identificate ca având elevi cu risc ridicat de abandon școlar, 87 s-au înscris în programul cuprins în Planul Național de Redresare și Reziliență prin care pot primi fonduri. Deputatul Mihai Botez, care a încurajat directorii și primarii să înscrie școlile eligibile, spune că cifra celor înscrise este una bună, dar este contrariat de faptul că au existat totuși școli, 11 la număr care, deși puteau spera la aceste fonduri, nu s-au făcut demersuri pentru participarea lor în program.

„La început de ianuarie am contactat toți directorii școlilor eligibile pentru finanțare prin PNRR pentru a se înscrie în program. Toți colegii mei din biroul județean al USR și din cabinetul parlamentar am sunat și am explicat detaliile programului și am încurajat directorii să înscrie școlile. Unde nu am dat de directori am discutat cu primarii sau cu persoane care ar fi putut da informația directorului. Le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor care s-au implicat în acest demers”, spune acum parlamentarul USR, după ce a putut constata că 87 de școli din cele 98 s-au înscris.

Aceste 87 de unități de învățământ pot beneficia de finanțări prin Planul Național de Redresare și Reziliență de până la 200.000 de euro. „Mă bucur să văd că majoritatea a aplicat. Rămâne de văzut acum și câte vor primi finanțarea”, spune Botez, care, totuși, se declară dezamăgit de faptul că 11 școli au rămas neînregistrate.

„Totuși, am fost dezamăgit să văd că școlile din lista de mai jos nu au aplicat. Deși aveau această informație, nu am reuși să le găsesc în lista de școli care au aplicat, nici după nume, nici după codul unic asociat fiecărei școli. Dacă au aplicat, dar nu se regăsesc în listă, le recomand directorilor să se intereseze și să ceară lămuriri la Ministerul Educației”, spune deputatul USR.

Școlile care nu s-au înscris sunt: Școala Gimnazială Nr. 1 din Tătărani, Școala Gimnazial „Virgil Caraivan” din Șuletea, Școala Gimnazială „Ion Artene” din Găgești, Școala Gimnazială nr. 1 din Rădeni, Școala Gimnazială nr.1 din Albești, Școala Gimnazială „Ion Murgeanu” din Zorleni, Școala Gimnazială „Ștefan Ciobotărașu” din Lipovăț, Școala Gimnazială nr. 1 din Mălușteni, Școala Gimnazială nr.1 din Pușcași, Școala Gimnazială nr.1 din Pungești, Școala Gimnazială nr 1 din Ibănești, Școala Gimnazială „Spiru C. Haret” din Viișoara, Școala Gimnazială „Ion Agarici” din Muntenii de Sus, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri¨ din Vaslui

„Dacă nu au aplicat, atunci recomandarea mea către directori și primari este să fie mai interesați de școlile lor. De multe ori există proiecte sau finanțare ce poate fi accesată, însă voința instituțională este scăzută din diverse motive”, mai spune Mihai Botez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.