Liber la plata taxelor și impozitelor locale

După câteva zile în care și-au reorganizat compartimentele financiare, primăriile vasluiene își așteaptă contribuabilii la plata taxelor și impozitelor locale pe 2022. Cei care plătesc integral beneficiază de bonificația de 10% – persoanele fizice, și 5% – cele juridice.

La începutul acestui an, după câteva zile în care și-au reorganizat compartimentele financiare și au încheiat „socotelile” cu anul precedent, primăriile vasluiene își așteaptă locuitorii pentru plata taxelor și impozitelor locale pe anul 2022.

Cei care se vor grăbi să plătească integral, până pe 31 martie 2022, vor beneficia de bonificația de 10%, stabilită pentru persoanele fizice, și cea de 5%, stabilită pentru persoanele jurice.

Primarii obișnuiți să comunice cu cetățenii din comunele pe care le administrează s-au și grăbit să le reamintească concetățenilor lor că își pot achita taxele. Un astfel de exemplu vine din Vinderei, una dintre cele 15 primării înscrise pe platforma ghiseul.ro. „Începând cu ziua de Luni, 10.01.2022, se pot achita taxele și impozitele locale la casieria din cadrul Primăriei Vinderei, cât și pe Ghișeul.ro”, le scrie locuitorilor, pe contul său de socializare, Ionuț Ghiur, primarul din Vinderei.

„De asemenea, vă informez că pentru plata integrală a impozitului, beneficiați de bonificație de 10% pentru persoane fizice și 5% pentru persoane juridice, până la data de 31.03.2022. În acest an, taxele și impozitele au fost actualizate cu rata inflației, conform Hotărârii Consiliului Local și Codului fiscal”, mai scrie Ionuț Ghiur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.