La Deleni, primăria premiază consilierii locali… pe Facebook!

Un concurs controversat organizat de Primăria Deleni pe facebook în care sunt premiați în bani consilierii locali pentru activitatea desfășurată a stârnit vii dezbateri printre locuitori. Pe aceleași pagini de socializare, unii locuitori îl contestă, în vreme ce alții laudă neobișnuita inițiativă a primăriei.

„Spune ce ai făcut, ca să știu câți bani primesc”. Este numele concursului organizat de primarul Doru Eșanu pe pagina de facebook a instituției pe care o conduce. „Au fost supuse analizei 5 rapoarte de activitate a 5 consilieri (2 PSD, 2 PNL și unul PMP). Ca să știți la ce să vă așteptați vă spunem că nu am contabilizat: mâna pe sus sau jos, activitați de genul am vorbit, am văzut, am auzit etc. Veți avea o mare surpriză!”, este anunțul primăriei premergător desemnării câștigătorilor.

Unii locuitori au constastat inițiativa primăriei, invocând chiar nerespectarea legii, în vreme ce alții au apreciat-o.

„Consilierii au fost votați de cetățenii comunei, tot alegătorii ar trebui să-i voteze pentru activitate. Și pe toți consilierii aleși, nu după cum vor mușchii unei persoane, chiar dacă e primar, care ar trebui să își prezinte raportul în fața consilierilor și să primească dumnealui notele din partea acestora. Oare guvernul (puterea executivă) audiază parlamentul (puterea legislativă), sau invers? Doamne, e grav când unii nu își văd locul în administrația locală. Și pe deasupra e un concurs care nu își are temeiul legal”, scrie un contestatar.

Alții s-au arătat interesați. „Aveți un regulament? Vă rog să-l repostați pentru a putea fi studiat îndeaproape. Vă mulțumesc anticipat!”, scrie un alt locuitor.

Primăria s-a apărat de acuzații menționând că atât iniațiva, cât și fondurile pentru premierea câștigătorilor sunt private. „Activitățile sunt la vedere. Participă toți cei care urmăresc pagina noastră. Totul este in interesul cetățenilor”, spune cel care administrează pagina de facebook a primăriei, adică chiar primarul comunei, Doru Eșanu.

Un alt comentator îl ivită pe primari să folosească banii „în alte scopuri, mai realiste. „Banii au fost din surse private pentru premii. Indemnizația lor este din banii noștri”, răspunde Primăria. „Primăria și Consiliul local a fost transformat în circ cu păpuși și un singur păpușar”, este cea mai dură acuzație împotriva concursului. Orice s-ar putea spune, inițiativa primarului din Deleni este una cât se poate de neobișnuită și pentru administrația locală din județ, dar chiar și pentru facebook, unde s-a desfășurat concursul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.