Autobuzele hibrid cumpărate de Primărie, soluția corectă pentru modernizarea transportului public în Vaslui

Cele opt autobuze hibrid cu aer condiţionat şi sistem de încălzire, sistem de supraveghere video, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi și prize pentru încărcarea telefonului, achiziționate de Primăria Vaslui la sfârșitul anului trecut, circulă deja pe străzile orașului.

Opt autobuze hibrid în valoare de aproximativ 12 milioane de lei au fost puse deja în circulaţie de către SC Transurb SA, după ce, la sfârșitul anului trecut au fost achiziţionate de către municipalitatea vasluiană printr-un proiect finanţat cu fonduri europene.
Autobuzele au 33 locuri pe scaune şi 67 în picioare şi oferă facilităţi precum prize de încărcare a telefoanelor, aer condiţionat şi sistem de încălzire a aerului în sezonul rece, sistem de supraveghere video şi rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Prin introducerea în circulație a noilor vehicule de transport public municipiul Vaslui se numără printre primele localităţi din ţară care utilizează mijloace de transport hibrid pentru transportul public de călători.
„Pentru început, am introdus aceste mijloace de transport pe patru trasee. Sunt câteva zile de când autobuzele au fost puse în circulaţie şi semnalele din partea călătorilor sunt pozitive. Cetăţenii s-au arătat mulţumiţi de faptul că am reuşit să facem această investiţie, pentru că îşi doresc o îmbunătăţire a calităţii transportului public din oraş. Sunt nişte mijloace de transport care le oferă condiţii bune, este o investiţie importantă de care cu toţii trebuie să avem grijă, atât angajaţii noştri, cât şi cetăţenii”, a declarat Mariana Plăcintă, directorul SC Transurb SA Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.