Activități preventiv-informative derulate în școlile din județ

Polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au derulat activități de informare și prevenire în școli.

Poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din structurile de ordine publică și jandarmi au desfășurat activități preventive la unități de învățământ din municipiul Bârlad, județul Vaslui. În  cadrul activităților de prevenire și informare, polițiștii au procedat la instruirea  unui număr de 150 de elevi și cadre didactice, cu privire la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ și creșterea gradului de siguranță a elevilor, respectiv a personalului didactic participant în procesul de învățământ.

De asemenea, aceste activități au avut și scopul de reducere a actelor de violenţă în cadrul unităţilor şcolare şi în zonele adiacente acestora, a absenteismului școlar, precum şi a faptelor contravenţionale şi infracţionale comise în rândul minorilor.

Elevilor li s-au adus la cunoștință informații cu privire la ce înseamnă absenteismul școlar și modul în care acest fenomen evoluează. Absenteismul școlar este definit ca absența frecventă și nemotivată de la școală. La debutul absenteismul, elevul este tentat de activități mai plăcute decât orele de curs, acesta găsind mai atractiv să-și petreacă timpul în baruri, cafenele, magazine sau parcuri.

În cadrul acestor activități, pentru siguranța elevilor în școli, polițiștii au transmis un set de recomandări elevilor pentru prevenirea și combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură, care pot apărea în cadrul  unităților de învățământ.

Astfel, elevilor li s-a recomandat să nu răspundă comportamentelor agresive, să evite situațiile sau persoanele agresive, să ceară ajutor colegilor ș profesorilor în care au încredre și să nu aprecieze, să comenteze sau să distribuie postările în care un elev este hărțuit.

Activitățile informativ-preventive vor fi desfășurate de către polițiștii Biroului de Siguranță Școlară pe tot parcursul anului școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.