Rezidenții DGASPC Vaslui au marcat Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități printr-o „Ieșire din labirint”

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, celebrată anual în data de 3 decembrie, este un prilej de sărbătoare pentru beneficiarii serviciilor sociale, copii, tineri și adulți cu dizabilități, care subliniază semnificația acestei zile într-un cadru festiv, însă, deopotrivă, un îndemn la conștientizare cu privire la nevoia de integrare și solidaritate cu persoanele cu dizabilități.

Vineri, 3 decembrie, trei rezidenți cu dizabilități din serviciile sociale din cadrul DGASPC Vaslui au participat la vernisajul intitulat „Ieșirea din labirint”, dedicat Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, organizat de către Senatul României prin Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități, respectiv Consiliul de Monitorizare pentru Implementarea Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Lucrările de pictură realizate de către tinerii cu dizabilități, expuse în foaierul Sălii de plen al Senatului, au putut fi admirate pe tot parcursul zilei.

„Oportunitatea de a participa la acest eveniment validează eforturile depuse de către persoanele cu dizabilități instituționalizate de a-și depăși barierele sociale și fizice și, totodată, constituie recunoașterea potențialului creativ al fiecăruia care, odată valorizat și valorificat, îi ajută să se dezvolte în direcția integrării depline în societate. La mulți ani și multă sănătate tuturor persoanelor cu nevoi speciale!”, a transmis directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Dragoș-Andrei Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.