O nouă investiție a fost finalizată în comuna Totova

Începând de ieri, comuna Tutova se poate lăuda cu o nouă investiție finalizată și recepționată. Este vorba despre două locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități și un Centru de zi în satele Ciortolom și Vizureni, comuna Tutova, realizate în cadrul proiectului „Viață independentă în comuna Tutova”, finanțat de Autoritatea pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilitati și co-finanțat de către Consiliul Județean (CJ) Vaslui.

Astfel, marți, 21 decembrie, în prezența președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și a directorului general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC Vaslui), Dragoș-Andrei Cazacu, a fost făcută recepția finală a lucrărilor de construcție a celor două locuințe protejate, respectiv reabilitarea unei clădiri în vederea inființării unui Centru de zi.

„Cele două locuințe protejate și centrul de zi din comuna Tutova reprezintă primele obiective aflate la stadiul de receptie pentru implementarea Planului de restructurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Huși, cel mai mare serviciu social de tip rezidențial pentru persoane adulte cu dizabilități din județul Vaslui. Fiecare locuință protejată nou înființată va găzdui opt persoane cu dizabilități, iar centrul de zi, care se adresează atât rezidenților cât și persoanelor cu dizabilități din comunitate, are o capacitate de 30 de locuri”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

„Lucrările ce vizează construirea a două locuințe protejate pentru adulții cu dizabilități și a unui Centru de zi în satele Ciortolom și Vizureni au fost demarate la sfârșitul lunii decembrie 2020. Acum, la un an distanță, în prezența președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și a directorului general al DGASPC Vaslui, Dragoș-Andrei Cazacu, în comuna Tutova a fost realizată recepția finală a investițiilor”, a precizat și Ion Corciovă, primarul comunei Tutova.

Potrivit acestuia, Centrul de zi este destinat unui număr de 30 persoane cu dizabilități și vizează îmbunătățirea autonomiei persoanelor cu dizabilități, promovarea și facilitarea integrării / reintegrării sociale a beneficiarilor, în vederea dezinstituționalizării și totodată prevenirii instituționalizării acestora.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.516.906,59 lei cu TVA, din care finanțarea de la autoritatea finanțatoare este de 1.449.000 lei, iar co-finanțarea CJ Vaslui este de 1.067.906,59 lei, valoarea suplimentată gradual de la contribuția inițială fiind de 400.160,97 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.