„Solidar cu ea!” – campanie pentru prevenirea violenței în familie

Consiliul Județean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui, Episcopia Hușilor, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au marcat Ziua de luptă pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, printr-o campanie de conștientizare, intitulată ”Solidar cu ea!”.

Astfel, în centrul municipiului Vaslui a fost montat un ecran mare, unde pe parcursul zilei, s-au derulat două clipuri tematice, precum și mesajul Prea Sfinției Sale Ignatie, Episcopul Hușilor, obiectivul major fiind diminuarea acestui fenomen în comunitate.

„Acțiunile de prevenire desfășurate periodic de către instituțiile cu rol în prevenirea și combaterea violenței în familie vizează creșterea nivelului de conștientizare a opiniei publice asupra efectelor imediate și pe termen lung pe care aceasta le poate determina. Prevenirea cazurilor de violență este realizabilă doar printr-o acțiune concertată în direcția schimbării mentalităților, susținerea atitudinilor de responsabilitate socială, încurajarea modelelor comportamentale pozitive și a modalităților eficiente de rezolvare a conflictelor”, a declarat Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui.

Materialele audio-video pot fi vizionate pe paginile de socializare ale instituțiilor partenere.

„Fiecare dintre noi are un rol important în comunitatea din care face parte, motiv pentru care, credem cu tărie că semnalarea cazurilor de violență asupra copiilor, asupra femeilor și, de ce nu, asupra bărbaților, poate face diferența!”, a completat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

În ultimii doi ani, serviciile sociale destinate victimelor violenței domestice de la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au fost accesate de către 249 de persoane, cupluri mamă-copil, respectiv 50 femei și 90 de copii în anul 2020 și 42 de femei și 67 de copii în anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.