Final de proiect, un nou început pentru Ansamblul ”Plaiurile Prutului”

 Asociația Plaiurile Prutului a finalizat activitățile proiectului „Drag de folclor pe Plaiurile Prutului  – Extinderea activității Ansamblului Plaiurile Prutului”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Vaslui, prin Programul judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2021, domeniul Cultură, în perioada iulie-noiembrie 2021.

Proiectul a urmărit încurajarea participării active a tinerilor și copiilor din județul Vaslui la viața culturală a comunei Drânceni, prin extinderea activității Ansamblului Folcloric Plaiurile Prutului, și a avut ca obiective specifice: creșterea cu 20%  a numărului de copii și tineri din mediul rural, comuna Drânceni, implicați în activitățile culturale, valorificarea și promovarea culturii tradiționale din județul Vaslui prin îmbunătățirea inventarului de instrumente muzicale și tehnică audio a Ansamblului Plaiurile Prutului, diversificarea ofertei culturale din județul Vaslui prin îmbogățirea repertoriului Ansamblului Plaiurile Prutului  cu două suite de dansuri și cu un taraf, formarea a 20 instrumentiști capabili să susțină un spectacol la finalul celor patru luni de proiect.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect, cei 20 instrumentiști și cei 20 dansatori, au dobândit abilități artistice, au învățat să lucreze în echipă, și-au dezvoltat competențele civice și morale, și-au învins emoțiile și temerile, au devenit mai responsabili și mai implicați în activitățile educative . Ei vor constitui viitorul Ansamblului „Plaiurile Prutului”.  Pentru organizația „Plaiurile Prutului”, implementarea acestui proiect a reprezentat un pas important pentru consolidarea echipei și pentru îmbunătățirea calității vieții culturale a tinerilor și copiilor din comuna  Drânceni.   

”Spectacolul care a marcat finalizarea proiectului‚ Drag de folclor pe Plaiurile Prutului, a umplut de bucurie și de satisfacție inimile reprezentanților Asociației Plaiurile Prutului și ale tuturor celor care au putut fi de față la acest eveniment, precum și pe ale celor care au vizionat momentul artistic al copiilor pe pagina de socializare a asociației noastre. Munca depusă, timpul și stresul acumulat în perioada de scriere și de implementare a proiectului au fost spulberate de evoluția copiilor din Ansamblul Plaiurile Prutului. Mulțumim părinților, copiilor, autorităților locale, în frunte cu domnul primar Mihai Murărașu, domnului Valerică Petraru, domnului Valeriu Romașcu, domnului Șerban Petru, cel care este sponsorul asociației. Merită să îi amintim și pe membrii Asociației Plaiurile Prutului, Claudia Ghidu, Florin Băhnăreanu, Ovidiu Iepureanu, Liviu Chirica, Razvan, Croitoru, Tiberiu Dogariu, sufletul acestor activități. Promitem să facem tot ce este posibil pentru a susține aceste activități care ne fac cinste, ne fac mai buni, ne aduc mai aproape de lumea pură a copilăriei, de valorile și simbolurile naționale”, ne-a împărtășit președintele Asociației Plaiurile Prutului, domnul Romică Plop.

Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Tiberiu Eugen Dogariu, manager proiect, telefon 0766968642, e-mail: dogariu_tiberiu@yahoo.com.

Proiect co-finanţat de  Consiliul Judeţean Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.