Daniel Olteanu, ALDE, către guvernanți: «V-ați jucat de-a guvernarea și ați pus coroană de ghimpi pe capetele românilor!»

„CE FACEȚI CU ROMÂNIA?” este întrebarea pe care liderul ALDE, Daniel Olteanu, o adresează guvernanților, în contextul în care au trecut mai bine de două luni de la declanșarea crizei politice, iar românii resimt tot mai acut consecințele lipsei de autoritate și de competență. Daniel Olteanu susține că, din cauză că nu e guvernată, „România a ajuns țara crizelor fără sfârșit, în care totul arde, iar vinovații… se piaptănă!”. Președintele ALDE arată că, pe lângă criza sanitară, care a pus doliu în fiecare comunitate, oamenii au fost abandonați de stat și sunt nevoiți să facă față, pe cont propriu, crizei energetice, crizei scumpirilor și crizei abuzurilor, care „lovește în drepturile și libertățile fiecărui român, vaccinat sau nevaccinat, pe care statul îl obligă să se conformeze unor restricții din ce în ce mai dure”. Liderul liberal-democraților atrage atenția, însă, și asupra unei crize care „macină România la temelii”, criza de solidaritate, și subliniază că „dezbinarea a devenit strategie națională, prin minciună, manipulare, sărăcire și abuzuri”. În condițiile în care principiile incompetenților («morții sunt de vină!» și «scapă cine poate!») descriu cel mai fidel situația actuală a României, Daniel Olteanu solicită guvernanților să-și asume responsabilitatea pentru „gestionarea păguboasă a crizelor”.  

«Nicicând nu le-a fost mai greu românilor ca acum, când lanțul crizelor se strânge de la o zi la alta și mătură totul.

Criza sanitară a pus doliu peste România: avem cei mai mulți morți de COVID19 din Europa, alături de vecinii din Ucraina, iar numărul foarte mare al infectărilor ne arată că faza de platou e încă departe. Spitalele rămân fără oxigen unul după altul, dovada supremă că întregul sistem de sănătate se sufocă.

Criza scumpirilor face prăpăd în buzunare: valoarea coșului lunar de cumpărături a luat-o razna, e mai mare cu 10% față de septembrie, în timp ce pensiile, salariile și alocațiile au rămas blocate în promisiunea unor creșteri la nivelul inflației (!). În fața avalanșei de prețuri ridicate, românii abia își împart sărăcia între alimente și medicamente.

Criza energetică a lăsat deja în frig mai multe orașe din țară. Subvenția la gigacalorie e ca o glumă nesărată: prea mică pentru nevoile românilor în această iarnă, în care facturile vor exploda, prea mare pentru posibilitățile statului, ca să devină o soluție pe termen lung.», a declarat Daniel Olteanu. Președintele ALDE a menționat că, neguvernată, țara a fost „înghițiță pur și simplu de valul 4 de Coronavirus”.

«Criza politică a fost lovitura care a aruncat România în haos. Neguvernată, țara a fost înghițiță pur și simplu de valul 4 de Coronavirus. Două luni de criză politică au însemnat, până acum, peste13.500 morți de COVID19 și sute de mii de noi cazuri de infectare.

În tot acest timp, criza abuzurilor lovește în drepturile și libertățile fiecărui român, vaccinat sau nevaccinat, pe care statul îl obligă să se conformeze unor restricții din ce în ce mai dure. A abuza de biciul legii este expresia acelor autorități care au eșuat în atribuțiile lor constituționale și dau din colț în colț când vine vorba despre vinovați, sancțiuni, demisii.

Deasupra tuturor, criza de solidaritate care macină România la temelii, fiindcă dezbinarea dintre oameni, atât de nefirească nouă, a devenit strategie națională. Cum? Prin minciună, manipulare, sărăcire, abuzuri.

România crizelor fără sfârșit: țara arde și vinovații se piaptănă!

V-ați jucat de-a guvernarea și ați pus coroană de ghimpi pe capetele românilor!

Acum, cu hățurile scăpate de sub control, unde vreți să duceți România?

Am înțeles, principiile incompetenților sunt «morții sunt de vină!» și «scapă cine poate!».

Dar ce faceți cu România? Sau ne-ați transformat deja în colonie și dăm socoteală la altă poartă?», a mai spus liderul liberal-democraților, Daniel Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.