Guvernul liberal oferă suport financiar românilor pentru plata facturilor la energie în această iarnă!

„Statul va compensa costurile la energie electrică şi gaze naturale pentru aproximativ 13 milioane de români, în perioada 1 noiembrie- 31 martie”, anunță deputatul liberal vasluian Tudor Polak, exemplificând: o factură de 68 de lei la energie electrică va fi comepnsată cu 21 de lei.

„Costurile ridicate ale facturilor la energie nu trebuie să fie o grijă în plus pentru români. Venim în sprijinul acestora cu o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern, prin care statul va compensa costurile la energie electrică şi gaze naturale pentru aproximativ 13 milioane de români, în perioada 1 noiembrie – 31 martie”, a scris deputatul Tudor Polak, președintele Filialei Municipale Vaslui a PNL, după ultima ședință de Guvern.

Polak precizează că orice consumator a cărui factură la energie electrică depăşeşte un preț de referință de 68 de bani/kw va primi o compensație fixă în valoare de 21 de bani/pe kw. Mai concret, pentru o factură care depăşeşte prețul de 68 de lei, consumatorul va primi de la stat un ajutor de 21 de lei.

Liderul liberal arată că pragul de 68 de bani/kw reprezintă prețul cel mai mic de pe piața energiei, în vreme ce, pentru gaze natural, prețul de referință este 125 de lei, prețul minim pe piață. Compensația oferită de stat va reprezenta 25% din valoarea gazului.

„Au fost reglementate, totodată, măsurile de sprijin pentru consumatorul vulnerabil. Dacă schema de sprijin pusă la dispoziție pentru această categorie socială este mai puțin avantajoasă decât măsurile de compensare prezentate, diferența va fi suplimentată de stat. Dacă situația o impune şi vor apărea modificări ale prețurilor energiei, vom adapta, de asemenea, ajutoarele financiare acordate românilor. Am adoptat măsuri incluzive, eficiente şi utile. Românii vor trece peste această iarnă fără grija facturilor”, scrie Tudor Polak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.