După reabilitare, CJ va dota Centrul Militar și cu un generator electric

După ce, în luna februarie, consilierii județeni vasluieni aprobau reabilitarea, în valoare de 2,77 milioane lei, a clădirii Centrului Militar, monument istoric, acum, Consiliul Județean scoate la licitație achiziționarea unui generator de curent electric pentru aceeași instituție.

Până pe 15 octombrie, societățile interesate pot depune ofertă la Consiliul Județean Vaslui pentru contractul de achiziție publică „Generator curent electric automatizat 40 Kva, instalare si punerea în funcţionare a acestuia – pentru CMJ Vaslui”, valoarea estimată fiind de 126 mii lei.

Noua investiție pentru clădirea din centrul municipiului Vaslui vine după ce, în luna februarie, aleșii județeni vasluieni au votat documentația tehnico-economică și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție „Elaborare documentație tehnico-economică pentru stoparea degradărilor la clădirea Centrului Militar Județean Vaslui (CMJ)”.

Consiliul Județean Vaslui deține dreptul de administrare asupra imobilului Centrul Militar Județean Vaslui și are calitatea de autoritate contractantă.

Casa Popescu, azi Centrul Militar Vaslui, este inclusă pe Lista monumentelor istorice și se află într-o stare avansată de degradare. Clădirea datează din anul 1891 și este inclusă pe Lista monumentelor istorice din judeţul Vaslui. În prezent, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, din cauza preluării necorespunzătoare a apei meteorice, a infiltrațiilor din acoperiș și fațade, a lipsei trotuarelor și a lucrărilor de sistematizare a incintei care să îndepărteze apa de clădire.

Tencuiala de pe fațada nordică este deteriorată în mare parte datorită modului defectuos de scurgere a apei și a multitudinii de fire montate pe suprafața clădirii. De asemenea, tâmplăria exterioară este deteriorată și este necesară înlocuirea acesteia. Pe durata de viață a clădirii nu au existat intervenții de reabilitare care să stopeze degradarea imobilului.

„Având în vedere starea fizică actuală, în vederea punerii în siguranță a clădirii, a utilizatorilor acesteia și pentru îndeplinirea cerinţelor constructive și arhitecturale conform legislației în vigoare, se impunea, ca măsură imediată, realizarea unei documentații tehnico-economice pentru stoparea degradărilor”, se arata în raportul de aprobare.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local al Județului Vaslui, valoarea totală fiind de 2.775.774,56 lei, inclusiv TVA. Durata de realizare a investiției este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.