Siguranța traficului rutier, în prim plan

În perioada 24 – 26 septembrie, polițiștii din structurile de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au derulat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină în trafic, dar și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 20 de polițiști, au fost verificate aproximativ 314 de vehicule și 327 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 113 sancțiuni contravenționale, 110 sancțiuni aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 55.925 de lei. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (14), conducerea sub influența băuturilor alcoolice (6), depășirea neregulamentară (3) și alte abateri (1). 

Un exemplu în acest sens a fost oferit sâmbătă, 25 septembrie, la ora 23.20, când polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Botoșani, condus de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Săbăoani, județul Neamț. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de” conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.