Rugby Club Bârlad, pe locul II la turneul de la Sânnicolau

Clasată pe locul II în turul Diviziei Naționale de Seniori (DNS), sezonul competițional 2021, reprezentativa de rugby a Bârladului a debutat cu brio în Campionatul Național de rugby 7 al DNS, ediția 2021. A reușit să ocupe locul II la turneul desfășurat pe 28 august la Sânnicolau (județul Timiș), în apropiere de Arad, ce reprezintă prima din trei etape organizate în cadrul Campionatului. Competiția s-a adresat echipelor din DNS, al doilea eșalon valoric din rugbiul românesc după Super Ligă, și au participat nouă echipe, respectiv CSU Arad, CS Știința Petroșani, CS Politehnica Iași, CSU Alba Iulia, CS Sportul Studențesc, CSM Sibiu, RC Bârlad, CSU Phoenix Brașov și RC Gura Humorului.

RC Bârlad, antrenată de Ioan Harnagea, a făcut parte din Gupa A și a reușit să învingă în cele două partide disputate. Astfel, în meciul cu CSM Sibiu, a câștigat cu scorul 40-0, iar în cel cu CSU Arad a câștigat cu 24-5. Clasându-se pe primul loc în grupă, reprezentativa Bârladului a jucat meciurile pentru locurile 1-3 cu prima clasată din grupa B, în speță Știința Petroșani, și cu prima clasată din grupa C, respectiv Politehnica Iași. Din păcate, pentru că bârlădenii au pierdut prima partidă (scor 7-10), victoria obținută în cea de-a doua partidă (scor 31-12) a plasat RC Bârlad pe locul II în clasamentul final al turneului.

Campionatul Național de rugby 7 al DNS va continua pe 4 septembrie, cu turneul de la Iași, și pe 11 septembrie, cu turneul de la Petroșani.

Clasament după prima etapă:
1. Știința Petroșani – 16 puncte

2. RC Bârlad – 14 puncte
3. Politehnica Iași – 12 puncte

4. CSU Arad – 10 puncte
5. Sportul Studențesc – 8 puncte
6. CSU Alba Iulia – 6 puncte
7. CSU Phoenix Brașov – 4 puncte
8. RC Gura Humorului – 2 puncte
9. CSM Sibiu – 1 punct

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.