Primăria Ciocani își dotează dispensarul din comună cu echipamente performante

În scurt timp, dispensarul uman din Ciocani, construit cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, va fi dotat cu toate echipamentele necesare bunei funcționări. În acest sens, Primăria Ciocani a alocat peste 300.000 de lei de la bugetul local.

Peste doar câteva luni, cetățenii comunei Ciocani ar putea beneficia de servicii medicale la standarde europene în cadrul dispensarului uman construit recent în comună. Totul depinde de dispoziția medicilor de familie de a accepta să ofere consultații medicale în noul obiectiv, știut fiind că, de câțiva ani, Ciocani se numără printre cele 7-8 comune din județ unde nu sunt medici de familie. Asta deși se află la numai 11 kilometri distanță de Bârlad, iar cadrul medical care ar trata pacienți aici ar avea de făcut o navestă scurtă.

Chiar și așa, edilii comunei se pregătesc pentru eventualitatea în care vreun medic se arată interesat să profeseze aici. În acest sens, ieri, 23 august, a fost demarată procedura de licitație pentru achiziționarea echipamentelor necesare funcționării obiectivului. Contractul vizează „Furnizare produse pentru dotarea dispensarului uman din comuna Ciocani aferent proiectului de investiții «Construire dispensar uman, sat Ciocani, comuna Ciocani, județul Vaslui»” și are o valoare de 310.040 lei (368.947,60 lei cu TVA).

Potrivit caietului de sarcini atașat, se dorește achiziționarea următoarelor obiecte: • pentru sala de așteptare – 10 scaune, un panou de informare, o masă; • pentru cabinetul medicului specialist – 2 birouri medicale cu 2 sertare, 2 scaune de birou, 2 scaune pentru pacienți, o măsuță pentru pacienți, un cuier, un paraven medical, o canapea pentru consultații, un stativ perfuzii, o masă examinare sugari, un cărucior instrumentar și tratamente, un dulap documente, un tensiometru, un stetoscop Littman, un ecograf performant tip Doppler color Mindray, un electrocardiograf tip ECG200 Plus, o măsuță electrocardiograf, o masă consultații ginecologice, un negatoscop, un otoscop tip 3M Littman cu lumină albă LED 3,7; 2 laptopuri, o imprimantă multifuncțională, o lampă cu ultraviolete bactericidă, o lampă de examinare LED 120, o trusă de reanimare tip Speed 2, un tub oxigen medical 10 litri, un aspirator secreții, un dulap fișe medicale, un dulap documente, un dulap aparatură medicală, un termometru medical non contact.

De asemenea, se vor cumpăra și obiectele următoare: • pentru sala de tratament – un birou medical cu 2 sertare, un scaun, o canapea consultații, o lampă cu ultraviolete bactericidă, un dulap aparat de urgențe, un cărucior instrumentar și tratamente; • pentru zona de sterilizare – un autoclav cu osmoză superior 23 litri, un birou medical cu 2 sertare, o lampă ultraviolete bactericidă, un scaun; • pentru zona de depozitare – un dulap depozitare materiale; • pentru zona de arhivă – un dulap arhivare documente; • pentru zona de curățare / dezinfectare – un dulap materiale curățare, un dulap materiale dezinfecție, un dulap instrumente curățare; • pentru vestiar personal medical – un dulap haine personal medical, un cuier; • pentru zona de depozitare deșeuri – o ladă frigorifică; • pentru zona de depozitare vaccinuri – un frigider.

Potrivit anunțului de pe SICAP, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt așteptate până pe data de 2 septembrie, ora 15.00. Odată deschise eventualele oferte depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar până pe 31 decembrie, ora 15.00, iar ulterior va fi desemnat un câștigător. Criteriul de atribuire al contractului este cel mai scăzut preț. Echipamentele vor trebui să fie livrate în decurs de 30 de zile.

De menționat că dispensarul medical a fost finanțat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin PNDL 2, cu suma de 1.349.101, 92 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.