O treime din lucrările la Varianta de Ocolire a Bârladului, executate!

Demarate în urmă cu un an, lucrările la Varianta de Ocolire (VO) a Bârladului avansează destul de repede, până acum fiind executate lucrări în proporție de 32% din investiție. Potrivit reprezentanților primăriei, în prezent, se lucrează pe tot traseul obiectivului, în special la terasamente, poduri, podețe și supratraversări.

Prin intermediul unui comunicat de presă emis luni, 23 august, primarul Dumitru Boroș a dorit să-i informeze pe bârlădeni despre stadiul lucrărilor la VO Bârlad. Potrivit acestuia, lucrările la investiția așteptată zeci de ani sunt executate în procent de 32%.

„După cum ne-a informat constructorul, în acest moment, la obiectivul de investiții se acționează, zilnic, cu un număr de 50 de autocamioane, 54 de utilaje (buldozere, excavatoare, buldoexcavatoare, macarale, etc.) și 154 de muncitori. Lucrările se desfășoară pe tot traseul obiectivului, în special la terasamente, poduri, podețe și supratraversări, cea mai lungă fiind supratraversarea căii ferate din partea de Sud, care va avea o lungime totală de 240 de metri. În paralel, tot în zona Sudică, se efectuează lucrări și la repoziționarea conductei de alimentare cu apă a municipiului Bârlad, precum și la amenajarea sensului de intrare în localitate. Lucrările sunt realizate, până la acest moment, în proporție de 32%”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

La precedenta informare făcută de edil, respectiv cea din 25 iunie, stadiul execuției lucrărilor ajunsese la 25%, astfel că, în numai două luni, s-au executat lucrări în proporție de 7%.  

Varianta de Ocolire a Bârladului este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Va avea o lungime totală de 11,281 kilometri, o lățime platformă de 10 metri, patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. Prin execuția acestui contract ce va trebui să fie gata până la finele lui decembrie 2021, se va realiza decongestionarea traficului de pe raza Bârladului, prin redirecționarea traficului greu în afara orașului.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei. Din total, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (136.514.287,24 lei), iar 15% este cofinanțarea beneficiarului (24.090.756,56 lei).

1 COMENTARIU

  1. De ce dezinformati locuitorii Bârladului. Lucrările se execută fără a respecta legislația la care sunt obligați cetățenii de rând. Cu ajutorul lui Duluțe și a Primarului se sapă pământ și se duce la acel drum. De ce nu vede nimeni că nu au voie să lucreze fără autorizație. Merg în forță au metode de a închide gura ziaristilor, fac fotografii pentru reclamă și viata mergr înainte . Succes prăduitorilor, DULUTE si celor pe care îi comandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.