O canotoare din Huși reprezintă județul la Campionatul Mondial de Juniori

Între 11-15 august, localitatea Plovdiv, al doilea cel mai mare oraș din Bulgaria, găzduiește prima competiție internațională majoră adresată juniorilor după o pauză de doi ani impusă de pandemia de COVID-19. Este vorba despre Campionatul Mondial de Juniori, adresat sportivilor cu vârsta sub 18 ani, la care iau parte aproape 600 de canotori din 43 de țări.

România participă cu 11 echipaje însumând câteva zeci de sportivi, pe mai multe probe. Într-una din ambarcațiunile înscrise de România vâslește și o sportivă ce reprezintă județul Vaslui. Este vorba despre Ana Maria Matran (17 ani), născută pe 15 februarie, în Huși, care practică acest sport de câțiva ani și care, din august 2018, este legitimată la CSM Călărași. Vasluianca va concura în proba de simplu vâsle feminin (JW1x).

Runda de calificări pentru grupa din care face parte și Ana Maria Matran este programată pentru astăzi, 11 august, de la ora 11.24, „bătălia” urmând să se dea între echipajele din Peru, Zimbabwe, România, Rusia, Austria și Tunisia. Pentru că, la această probă, sunt înscrise 21 de echipaje din tot atâtea țări, doar echipajul care se va clasa pe primul loc va merge direct în semifinala A / B, programată pentru sâmbătă, 10 iulie. Ocupantele celorlalte locuri vor merge în recalificări.

De menționat că, în 2020, Ana Maria Matran a reprezentat România la Campionatul European de Juniori, desfășurat între 26-27 septembrie, în Belgrad, Serbia. Și atunci a concurat tot în proba de simplu vâsle feminin, adolescenta reușind să se claseze foarte aproape pe podium, mai exact pe locul patru.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.