Aproape 500 de copii din județ au beneficiat de taberele organizate de Episcopia Hușilor

Nu mai puțin de 470 de copii și tineri din mai multe comune din județ au beneficiat, în această vară, de ultimele patru tabere de vară gratuite organizate de Episcopia Hușilor în cadrul proiectului eparhial „Copilărie și credință”.

Proiectul misionar „Copilărie și credință”, aflat la ediția a III-a și derulat cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie, prin Sectorul de activități cu tineretul al Centrului Eparhial Huși, a reunit, în perioada 23 iulie – 14 august, aproximativ 470 de beneficiari. Este vorba despre copii și tineri din parohiile Șuletea, Fedești, Costești, Schineni, Sărățeni, Floreni (Raiu), Blăgești și Mălușteni, care au participat la tabăra de vară organizată în comunitatea din care fac parte.

Participanții, majoritatea provenind din familii cu posibilități financiare reduse, au petrecut, câte patru zile, împreună cu animatorii voluntari ai Asociației „JoyCamps Romania”, care are un parteneriat cu Episcopia Hușilor. Tabăra este gratuită pentru toți copiii, aceștia participând la atelierele de creație handmade, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau orientare în natură. Cu prilejul acestor workshop-uri și ateliere tematice, copiii au putut descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari. În cadrul fiecărei tabere s-a organizat și câte o drumeție în natură.

Totodată, tinerii au luat parte la rugăciunile de dimineață și de seară oficiate de preoții organizatori. În ultima zi a fiecărei tabere, copiii s-au împărtășit cu Trupul și cu Sângele Domnului Iisus Hristos, Liturghia fiind cel mai important moment al taberei, deoarece obiectivul principal al pastorației tinerilor este apropierea de Sfintele Taine.

Luni, 9 august, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a fost prezent în mijlocul participanților la tabăra de la Schineni și Sărățeni. Acesta a împărțit daruri copiilor și a purtat un dialog cu fiecare grupă, pe teme duhovnicești, lângă focul de tabără. Până sâmbătă, 14 august, echipa „JoyCamps Romania” s-a aflat la Roșiești, urmând ca, în perioada 23-26 august, să aibă loc tabăra din Parohia Gugești, Protopopiatul Huși.

„Cu multă emoție am așteptat această vară, a anului 2021, pentru a veni din nou în mijlocul copiilor și tinerilor din comunitățile noastre, deoarece mediul cel mai bun de a derula activități misionare de către Biserică este prezența lângă, locul unde suntem împreună. Și anul acesta avem un program complex, care expune pastorația prin metode ale educației nonformale, joc, învățare prin experiență, redescoperirea naturii și deconectarea de la lucrurile uzuale, mecanicizate uneori. Voluntarii noștri sunt majoritatea studenți și putem să ne apropiem altfel de tineri, într-un mod plăcut, ca ei să se deschidă și să putem să construim acea unitate, acel sentiment de tabără, chiar dacă suntem acasă la ei. Programul include diferite jocuri pe grupe, atelierele de lucru și programul liturgic, deoarece partea duhovnicească la noi este unită cu cea ludică. Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom ajunge până pe 5 septembrie în 11 comunități, unde vom derula tabăra mult așteptată de copii”, a declarat consilierul eparhial Marian-Dumitru Rugină, președintele Asociației „JoyCamps Romania”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.