Transplant de rinichi pentru un vasluian, fost pompier

Un bărbat de 56 de ani, din județul Vaslui, care a făcut dializă timp de aproape un an și jumătate, a primit o nouă șansă la viață. Duminică, medicii specialiști din Iași i-au transplantat un rinichi nou.

Săptămâna trecută, mai exact duminică, 4 iulie, o echipă de specialiști din cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași au efectuat două intervenții de transplant renal, printre norocoșii care au primit un rinichi numărându-se și un pacient în vârstă de 56 de ani, din județul Vaslui.

Este vorba despre un pompier care, din cauza gravelor afecțiuni renale, a trebuit să renunțe la profesia iubită care îl solicita foarte mult la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Mai ales că, din ianuarie 2020, bărbatul făcea dializă. Acum însă, în urma unei intervenții chirurgicale care a durat câteva ore, vasluianul a primit rinichiul de la un donator cadaveric (aflat în moarte cerebrală) din Bistrița, județul Bistrița-Năsăud.

Donatorul era o persoană pozitivă pentru hepatita virală B, motiv pentru care rinichii acestuia au fost direcţionaţi către Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, singurul centru cu experienţă în acest domeniu.

„Au fost transplantaţi doi bărbaţi. Unul dintre aceştia, în vârstă de 44 de ani, din judeţul Suceava, care se afla de 18 ani în program de dializă. Al doilea pacient transplantat are 56 de ani, este din judeţul Vaslui, fost pompier, şi se află în programul de dializă din ianuarie 2020”, a declarat medicul primar nefrolog Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.