Polițiștii vasluieni, cursuri de șofat cu un trainer școlit în străinătate

În data de 22 iulie 2021, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a realizat una din activitățile săptămânale de instruire a polițiștilor. În mod concret, polițiștii care conduc ocazional autovehicule de serviciu în regim de circulație prioritară (80% regim nornal și 20% regim prioritar, raportat la numărul de ore de conducere dintr-o tură de serviciu) parcurg la un interval de 5 ani programul formativ ”Conducerea autovehiculelor cu regim de circulație prioritară”.

Elementele exersate în cadrul acestei activități de pregătire asigură dobândirea competenţelor practice necesare pentru categoria de misiuni desfăşurate de structura din care face parte polițistul, pentru conducerea şi manevrarea autovehiculului în condiţii de siguranţă pe drumurile publice, atât în condiţii de circulaţie normale, cât şi în situaţii deosebite, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu la un nivel optim.

Activitatea a fost susținută de către agent-șef adjunct Alexandru Mălăncuș, care activează la Serviciul Rutier. Acesta deține calitatea de instructor auto la nivelul Poliției Române ca urmare a absolvirii, în anul 2019, a unui curs de tip Train-of-Trainers, desfășurat pe durata a 3 săptămâni în Budapesta – Ungaria, la Centrul de Pregătire și Instruire al Poliției Ungare. De menționat este și faptul că acesta se numără printre primii 10 polițiști din țară care au fost selectați pentru a fi formați ca instructor auto, fiind nominalizat în baza experienței relevante în conducerea autovehiculelor de serviciu în regim prioritar, implicării și interesului pentru activitățile de serviciu, a calităților personale foarte bune în domeniul comunicării, a rezultatelor sale profesionale obținute ca participant la misiuni operative internaționale în Polonia, Bulgaria și Muntenegru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.