Călătorului îi stă bine cu… „Hora din străbuni”!

Ediția din acest an a Festivalului Internațional „Hora din străbuni” nu va fi numai pentru vasluieni, ci și pentru… călători, adică cei care se vor afla în unele dintre trenurile care vor staționa în Gara Vaslui. Organizatorii au pregătit un program special în acest sens, atent corelat cu mersul trenurilor.

Vineri, 30 iulie, în prima zi de desfășurare a Festivalului Internațional „Hora din străbuni”, călătorii din trenul Galați – Cluj-Napoca, care staționează în Gara Vaslui la ora 9:33, vor asculta Ansamblul „Lugojana”, din Lugoj, în scurtul răgaz în care trenul va fi staționat.

Organizatorii celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional „Hora din străbuni” au avut o abordare inedită pentru manifestările de anul acesta, gândindu-se să-i includă printre beneficiarii unor spectacole de calitate nu numai pe vasluieni, dar și pe călătorii care se vor afla în trecere cu trenul prin orașul reședință de județ. Ba chiar au pregătit un program special în acest sens, care ține cont de mersul trenurilor, mai exact de cele mai importante trenuri care staționează în Gara Vaslui.

Tot vineri, la ora 11:32, cei aflați în trenul București Nord – Iași vor putea asculta muzica grupului „Gergyovden”, din Bulgaria, pentru ca sâmbătă, de la ora 19:52, pe peronul Gării Vaslui să se afle membrii grupului „Diogen”, din Serbia, iar apoi cei ai grupului „Bychlewianka”, din Polonia.

Acest program, ca și alte detalii legate de ediția din acest an a festivalului au fost oferite ieri, în cadrul unei conferințe de presă, de reprezentanții celor trei instituții organizatoare: Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, și Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

„Ținem foarte mult să păstrăm flacăra tradiției”, a spus Dumitru Buzatu, invitându-i pe vasluieni să participe în număr cât mai mare la spectacolele care vor avea loc în locațiile stabilite.

„Încercăm să reînviem activitățile culturale din municipiul Vaslui”, a spus și primarul Vasile Pavăl.

Duminică, în ultima zi de festival, „flacăra tradiției” și activitățile culturale reînviate în municipiul Vaslui vor putea fi admirate și de alții în Gara Vaslui prin prezența, de la ora 21:17, pe peron, unde va staționa trenul București Nord – Iași, a grupului „Myzeqeja, din Albania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.