Admitere în liceu: 99,5% din absolvenții de gimnaziu au fost repartizați în liceele din județ!

Nu mai puțin de 2.056 din cei 2.066 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județ ce s-au înscris la admiterea în liceu au fost repartizați computerizat la unul din cele 20 de licee din județul Vaslui. Adică un procent de 99,52% din totalul adolescenților ce au completat suficiente opțiuni. Ceilalți zece vasluieni rămași nerepartizați mai au încă o șansă să intre în clasa a IX-a, cu atât mai mult cu cât, după prima etapă, au mai rămas libere 326 de locuri, cele mai multe la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui (74 locuri). Din păcate, doar doi elevi din județ au fost admiși cu media 10, ambii la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10.00, pe site-ul http://admitere.edu.ro/, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022). În total, în județul Vaslui, au fost repartizați 2.056 de elevi din totalul de 2.066 de elevi cu opțiuni completate. Adică 99,52%. Astfel, 1.287 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 769 de candidați la filiera tehnologică. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, în total, au fost completate 20.774 de opțiuni, rezultând o medie de 10 opţiuni per elev. Din cei 2.056 de elevi admiși în cele 20 de licee din județ, doar doi candidați au fost admiși cu media generală 10. Ambii au fost admiși la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

„Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: • 228 de elevi la specializări vocaţionale; • 13 elevi în învăţământul militar; • 15 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă; • 15 elevi în învățământul special. Alți 652 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, candidații repartizați în prima etapă vor transmite / depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. 10 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic”, au precizat reprezentanții ISJ Vaslui.

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de comisia națională de admitere. În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. Detalii suplimentare sunt incluse în dosarul de presă atașat (https://www.edu.ro/sites/default/files/24-07-2021_Dosar%20de%20presa%20admitere%202021.pdf).

În ceea ce privește numărul locurilor rămase neocupate acum și care sunt disponibile pentru etapa a doua, la nivelul județului Vaslui, vorbim despre 326 de locuri din totalul de 2.382. Locurile rămase neocupate sunt la următoarele unități liceale:

• Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui (74 locuri);

• Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui (65 locuri);

• Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni (40 locuri);

• Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși (40 locuri);

• Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad (24 locuri);

• Liceul Tehnologic „Ioan Corivan” Huși (22 locuri);

• Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Vetrișoaia (21 locuri);

• Liceul Tehnologic Puiești (10 locuri);

• Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești (9 locuri);

• Liceul Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni (7 locuri);

• Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad (6 locuri);

• Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad (5 locuri);

• Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad (3 locuri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.