Rugbist format la Bârlad, cumpărat de echipa engleză Chinnor RFC Thame

0
1677

Jucătorul Ștefan Răzvan Iancu, format la CSS Bârlad, iar ulterior transferat la echipe din Divizia Națională de Seniori și Super Ligă, a fost transferat de la CSM Știința Baia Mare la echipa engleză Chinnor RFC Thame, aflată în a treia divizie valorică. Acesta a semnat cu britanicii la finele lunii aprilie.

Clubul de rugby Chinnor RFC Thame, din Sudul Angliei, ce joacă în a treia divizie valorică, National League 1, a anunțat, pe 1 mai, pe pagina oficială de internet că, pentru sezonul 2021-2022, se vor alătura echipei câțiva jucători noi. Unul dintre sportivi este Ștefan Răzvan Iancu, fost component al României U20 și U23, ce va împlini 23 de ani pe data de 1 iulie. Grație fizicului impunător (2,03 metri și 128 kilograme), rugbistul evoluează ca jucător în linia a II-a.

„Sunt bucuros că m-am alăturat echipei. Nu am mai fost aici de foarte multă vreme, dar din ceea ce am văzut, este un club cu viziune și potențial ridicat. Personal, am ca obiectiv să progresez cât de mult pot și aici am posibilitatea să fac acest lucru atât profesional, cât și personal. De asemenea, îmi doresc să ajut echipa ca să-și îndeplinească obiectivele fixate pentru perioada următoare, câștigarea meciurilor și obținerea promovării în Championship”, a declarat sportivul pentru pagina de internet a clubului englez.

„Ștefan are calități naturale pentru a deveni o amenințare fizică impunătoare pe terenul de rugby. Are un background solid în ceea ce privește rugby-ul, un background format acasă, în România și, deși ne-a impresionat prin fizicul său la antrenament, el este și un sportiv cu abilități bune de mânuire a balonului, care își crește jocul de la o săptămână la alta”, a precizat Richard Thorpe, directorul clubului.

Deși s-a născut în comuna Șuletea, Ștefan Răzvan Iancu s-a format la Bârlad, unde a început să practice rugby-ul de la 15 ani, grație unui prieten care l-a îndrumat spre Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Aici a evoluat în perioada 2013-2015, sub comanda lui Iulian Eftimie. Ulterior, a fost cooptat în lotul echipei CSS 2 Baia Mare, unde a activat între anii 2015-2017, timp în care Ștefan a reușit să își adjudece toate trofeele puse în joc la nivelul rugby-ului juvenil, campionatul – cupa atât cu echipa de rugby în zece, cât și cu cea de rugby în 15. În 2017, a fost transferat în lotul revelației rugby-ului românesc, CSM București, club cu care, între 2017-2019, a obținut două Cupe ale României și o Cupă a Regelui 2018. Din toamna lui 2019 și până în august 2020, acesta a îmbrăcat tricoul echipei SCM Gloria Buzău, iar din septembrie 2020 a jucat pentru CSM Știința Baia Mare. În ciuda vârstei fragede, rugbistul a reușit să obțină câteva convocări la naționala de seniori, fiind un jucător de bază la naționalele de Under 17, 18, 20 și 23 de ani. În plus, cu naționala de Under 20, a fost prezent la două turnee finale ale Campionatului European, ambele găzduite de Portugalia.

„Posesor al unui fizic impresionant, 2,03 m și 128 kg, Ștefan Iancu este un produs 100% al școlii de rugby din Bârlad, unul dintre cele mai puternice centre din țară în ce privește descoperirea și formarea juniorilor. Inițiat în tainele rugbyului de Iulian Iftenie, a evoluat pentru CSS Bârlad și CSS 2 CNE Baia Mare, după care a făcut pasul la seniori, la CSM București, echipă cu care a cucerit între 2017 și 2019, două Cupe ale României și Cupa Regelui. S-a transferat în toamna lui 2019 la SCM Gloria Buzău, după care, din septembrie 2020 a evoluat la CSM Știința Baia Mare. Component al loturilor de U18 și U20 a României, acesta a evoluat și pentru României U23 în meciurile de pregătire susținute cu England Counties în 2019”, au precizat reprezentanții Federației Române de Rugby despre Ștefan la transferul acestuia în Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.