Atletul Laurențiu Vrabie, aur la concursul din Bulgaria

0
1081

Sportivul din Bârlad care, sâmbătă, a concurat în „Meetingul internațional de atletism «Narodna Mladej»”, desfășurat în Bulgaria, a dovedit că este cel mai bun în proba de 1.500 metri, unde a reușit să cucerească medalia de aur. Aceasta a fost a doua competiție internațională la care a luat parte, la start fiind înscriși 18 atleți din Bulgaria și alte state vecine.  

Rezultat excelent obținut sâmbătă, 8 mai, la „Meetingul internațional de atletism «Narodna Mladej»” din Bulgaria, de către Laurențiu Dumitrel Vrabie, legitimat la secția de Atletism din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Competiția sportivă a fost organizată de un mare fost atlet bulgar, ocupant al locului opt la Jocurile Olimpice din Los Angeles (SUA) din 1984, s-a adresat sportivilor din categoriile de vârstă Juniori 2 (U18) și Juniori 3 (U16) și s-a desfășurat în Ruse, oraș la granița cu orașul Giurgiu.

Din delegația României, care a cuprins în jur de zece atleți ce au concurat la câteva probe (400 metri, 800 metri, 1.500 metri, săritura cu prăjina, aruncarea greutății), a făcut parte și Laurențiu Vrabie (16 ani). Acesta a fost însoțit de antrenorul său, profesorul Lucian Bolgar, și a alergat în proba de 1.500 metri, la categoria sa de vârstă, respectiv Juniori 2. Dacă la prima sa participare la o competiție internațională, în speță Campionatul Balcanic de Juniori 1 în sală (13 februarie, Sofia, Bulgaria), Laurențiu s-a clasat pe locul VI dintr-un total de nouă atleți, acum a reușit o performanță și mai impresionantă. A scos un timp atât de bun, încât l-a plasat pe podium. Ba chiar a dovedit că e cel mai bun dintre toți cei 18 atleți care au alergat în cursa de 1.500 metri. Astfel, acum, a obținut un timp de 4:01.89, cu care a obținut medalia de aur, ce l-a plasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Argintul i-a revenit unui sportiv bulgar ce a scos timpul de 4:15.15, iar bronzul unui alt bulgar ce a reușit un timp de 4:22.01.

Trebuie spus că sportivul a fost convocat de Federația Română de Atletism pentru a face parte din delegația României ca urmare a rezultatului obținut, pe 26-27 februarie, la Campionatul Național de sală pentru Juniori 1 (U20), desfășurat în Sala de atletism „Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu” București. Atunci, în proba de 1.500 de metri, Laurențiu a cucerit medalia de argint, cu un timp de 4:00.73.

Delegația României va pleca spre țară luni, 10 mai, în jurul orei 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.