Vești bune pentru proprietari: Legea asociațiilor de proprietari a fost modificată în Senat!

0
650

Senatorul liberal de Bârlad Iulian Mihail Bîca îi anunță pe proprietarii de apartamente și garsoniere din județ că, zilele trecute, Senatul a adoptat o modificare importantă la Legea privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Mai exact, copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii.

Senatul a adoptat, luni, 12 aprilie, în plen, propunerea pentru modificarea Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociaţiilor de proprietari și administrarea condominiilor. Astfel, potrivit acestei modificări, copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii. Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută și în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Iniţiatorul propunerii legislative, liberalul Florin Roman, a explicat în expunerea de motive a proiectului de act normativ că „plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Având în vedere că un copil sub 3 ani nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezența unui adult, consider că este o măsură binevenită. În opinia mea, banii pe care părinții îi alocă pentru plata întreținerii blocului ar putea fi folosiți de către aceștia pentru alte cheltuieli necesare creșterii copiilor, cum ar fi hrană, îmbrăcăminte sau produse de igienă”, și-a motivat senatorul liberal Iulian Mihail Bîca votul favorabil din plenul Senatului.

Măsura propusă a mai fost aplicată în trecut. Mai exact, posibilitatea de a scuti părinții copiilor cu vârsta sub trei ani de la plata întreținerii blocului s-a aplicat între 2017 – 2018, anul în care a apărut actuala legislație a asociațiilor.

Senator Iulian Mihail Bîca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.