Peste 50.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în județ, cele mai multe la Sala de Sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad

0
898

De la începutul campaniei de vaccinare anti SARS-CoV-2, mai mult de 50.000 de persoane au fost imunizate în toate centrele din județ. Din total, peste 1.000 de persoane au fost vaccinate numai în ultimele 24 de ore. Cele mai multe au primit serul Pfizer/BioNTech la centrul de vaccinare amenajat la Sala de Sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, respectiv 11.298.

În județul Vaslui, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat pe 4 ianuarie, primii imunizați fiind medicii, asistenții medicali, infirmierii, brancardierii, îngrijitorii, etc. din cadrul spitalelor din Vaslui, Bârlad, Huși și Murgeni, dar și personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, ISU, CPU, UPU, etc.

Potrivit unei situații întocmite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care au centralizat datele din toate centrele de vaccinare din județ, de la debutul campaniei de vaccinare au fost primite 51.606 doze, până acum fiind folosite efectiv 50.174 doze pentru imunizarea a tot atâtea persoane. Din total, 29.797 de persoane au primit doza I, iar 20.377 de persoane au primit și doza a II-a (rapelul). Numai în ultimele 24 de ore, adică pe data de 15 aprilie, au fost imunizați 1.011 vasluieni din întreg județul, 335 dintre ei fiind la rapel.

Potrivit datelor centralizate de DSP Vaslui, din ianuarie și până acum, distribuția dozelor de vaccin pe centrele de vaccinare din județ (în ordine descrescătoare) este următoarea:

• Sala de Sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad – 11.298 doze;

• Clubul Pensionarilor Vaslui – 10.800 doze;

• Sala de Sport din str. Alexandru Ioan Cuza nr. 12 Huși – 8.300 doze;

• Spitalul Județean de Urgență Vaslui – 6.132 doze;

• Centrul de Zi „Bucuria” Vaslui – 5.683 doze;

• Centrul de Revitalizare Corporală și Loisir Bârlad – 4.196 doze;

• Regimentul 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” Bârlad – 959 doze;

• Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huși – 835 doze;

• Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad – 809 doze;

• Centrul Militar Județean Vaslui – 764 doze;

• Cinematograful Cityplex „Victoria” Bârlad – 204 doze;

• Spitalul de Psihiatrie Murgeni – 194 doze.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul executiv al DSP Vaslui.

„Reamintim faptul că, la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății, a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800.800.358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate”, mai precizează directorul executiv al DSP Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.