Gimnasta Daria Bîgu, aproape perfectă la Cupa „Nadia Comăneci”!

0
1184

La prima sa participare la un concurs oficial, bârlădeanca Daria Bîgu a cucerit nu mai puțin de patru medalii de aur și una de bronz la Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, desfășurată în week-end, în Onești. Ea a fost singura sportivă de la CSS Bârlad ce a luat parte la competiție.

Antrenorii de gimnastică Ana Maria și Liviu Iordache din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au, din nou, toate motivele să fie mândri, întrucât una dintre elevele antrenate de ei a obținut rezultate excelente la cea de-a șaptea ediție a Cupei „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, desfășurată între 23-24 aprilie, la Onești. Concret, Daria Bîgu (categoria Junioare III, Nivel 2 – 10 ani), singura bârlădeancă înscrisă în competiție, a revenit acasă cu cinci medalii din tot atâtea posibile.

Este vorba despre patru medalii de aur la individual compus și în finalele de la sol, bârnă și paralele și de o medalie de bronz la sărituri. Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât micuța se antrenează de puțin timp, acesta fiind primul ei concurs la care a participat. Teoretic, ar fi trebuit să își facă debutul în 2020, când avea 9 ani și era inclusă în categoria Junioare III, Nivel 1, dar, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, competițiile de gimnastică au fost anulate.

„A făcut un concurs foarte bun, de execepție! Și-a dorit foarte mult o medalie, s-a concentrat și a făcut integralele aproape la perfecție! Pe lângă premiile acordate de organizatori la ocuparea primului loc la individual compus, Daria a primit și un premiu special în bani, respectiv Bursa «Nadia Comăneci»”, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache.

Trebuie spus că acest concurs s-a adresat gimnastelor cu vârsta cuprinsă între 9-11 ani și s-a desfășurat în Sala „Nadia Comăneci” a CSM Onești. În total, competiția a reunit 57 de gimnaste legitimate la 11 cluburi din țară: CSS 7 Dinamo, CSM Arad, CSS 1 Constanța, CS Petrolul Ploiești, LPS Cetate Deva, CSS Bârlad (care va participa cu Daria Bîgu), CSS Focșani, CSM Onești, CSM Onești-Târgoviște, CSM Cluj și CSS Viitorul Cluj. Competiția a fost organizată de CSM Onești și Fundația „Nadia Comăneci” și se află în calendarul Federației Române de Gimnastică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.