Doi atleți CSS Bârlad merg la Balcaniada de Alergare Montană

0
713

După o pauză de câțiva ani, CSS Bârlad va fi reprezentat, din nou, la Campionatul Balcanic de Alergare Montană. Cei doi atleți calificați la competiție, respectiv Laurențiu Vrabie și Andrei Anton, vor alerga în cursa de 6 kilometri, după ce au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național.

Pe 15 mai, localitatea Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, va găzdui ediția din acest an a Campionatului Balcanic de Alergare Montană (Balkan Mountain Running Championships), adresat atleților din categoriile de Juniori 1 (U20) și Seniori. Pentru prima dată în ultimii ani, Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad va fi reprezentat de doi sportivi care au obținut calificarea în urma rezultatelor excelente din week-end.

Este vorba despre Laurențiu Dumitrel Vrabie și Andrei Anton, în vârstă de 16 ani, incluși în categoria Juniori 2 (U18), ce sunt antrenați de profesorul Lucian Bolgar. Aceștia au participat, duminică, 11 aprilie, la etapa I din cadrul Campionatului Național de Alergare Montană pentru Seniori și Juniori U20, desfășurată tot la Câmpulung Moldovenesc, unde au alergat pe distanța de 6.000 metri. Ambii au concurat la categoria Juniori 1 (U20), alături de sportivi mai experimentați, chiar și cu doi ani mai mari decât ei.

Astfel, în timp ce Laurențiu Dumitrel Vrabie s-a clasat pe locul V, cu timpul 22:53.41, Andrei Anton a terminat cursa pe locul VII, cu timpul 23:04.13. Și, chiar dacă nu au urcat pe podium, ambii au obținut calificarea datorită faptului că s-au numărat printre cei mai buni opt clasați din totalul de 26 aflați la linia de start.

„Campionatul Național de Alergare Montană pe distanță scurtă, adică 6 kilometri, a fost criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic. Potrivit regulamentului, primii opt clasați se califică la Balcaniadă, așa că noi avem doi sportivi calificați. În condițiile în care, cu o zi înainte, am participat la Campionatul Național de Cros, de la Botoșani, și sportivii erau deja foarte obosiți după ce au alergat tot pe distanța de 6 kilometri, nu ne așteptam să obținem două calificări la Balcaniadă. Mai ales că alergarea montană este o probă extrem de grea. Dar ne bucură foarte mult acest rezultat și sperăm ca, pe 15 mai, să facem o figură frumoasă, pentru că Balcaniada va fi criteriu de selecție pentru Campionatul European de Alergare Montană, ce va avea loc pe 3 iulie, la Cinfaes, Portugalia. Primii patru clasați la Campionatul Balcanic de la Câmpulung Moldovenesc vor merge în Portugalia”, ne-a declarat prof. Lucian Bolgar.

Tot pe 11 aprilie și tot Câmpulung Moldovenesc a găzduit și cea de-a patra ediție a Cupei Bucovinei, o competiție națională de alergare montană adresată sportivilor din categoriile Copii, Juniori 2 și Juniori 3. La acest concurs, CSS Bârlad a participat cu Francesca Gabriela Miron (Junioară 3 – adică cu vârsta sub 16 ani) și Denis Emilian Totoi (Junior 2 – adică cu vârsta sub 18 ani), antrenați tot de Lucian Bolgar. Francesca Miron a reușit să se impună la categoria sa de vârstă, astfel că s-a clasat pe primul loc, în timp ce Denis Emilian Totoi a ieșit pe locul trei la Open (în clasamentul general). Ambii au alergat pe distanța de 2 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.