Atleții CSS Bârlad, aur și argint la Campionatul Național de Cros

0
1173

Atleții Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad care au participat, pe 10 aprilie, la etapa finală a Campionatului Național de Cros pentru Juniori 2 și 3 și Copii 1 și 2, competiție adresată sportivilor cu vârsta de 12, 13, 16 și 18 ani și desfășurată în Botoșani, au revenit acasă cu rezultate excelente. Grație sfaturilor primite de la antrenorul Lucian Bolgar, doi din cei patru sportivi care s-au deplasat în Nordul Moldovei au cucerit un titlu de campion și unul de vicecampion.

Astfel, în cursa de 6.000 metri, Laurențiu Dumitrel Vrabie, în vârstă de 16 ani, dar inclus în categoria Juniori 2 (U18), s-a mobilizat exemplar și a alergat atât de repede încât a scos al doilea timp din concurs (18:58.79), câștigând medalia de argint și titlul de vicecampion național. În aceeași probă, Andrei Anton, tot Junior 2, a ratat la milimetru podiumul, clasându-se pe locul patru cu timpul 19:18.75. Ocupantul locului III, un sportiv de la CSM Bistrița, a terminat cursa cu timpul 19:18.74. Iar Denis Emilian Totoi, de asemenea Junior 2, a avut o zi mai proastă, astfel că a ieșit pe locul 19 (timp 21:47.48) dintr-un total de 40 de sportivi înscriși la start.

Și mai bine s-au descurcat Laurențiu Dumitrel Vrabie și Andrei Anton în proba de echipe băieți U18. Legitimați și la CSM Bistrița, cei doi atleți au făcut echipă cu alți doi sportivi de la clubul bistrițean, respectiv Dumitru-Florin Gut și Bogdan-Vasile Hojda, împreună cu care au reușit să cucerească titlul de campioni naționali și medalia de aur. Cei patru au totalizat 9 puncte, rezultatul plasându-i pe primul loc, înaintea atleților de la echipele CSM Cluj-Napoca (19 puncte), CSS Rădăuți (44 puncte), CS Botoșani (66 puncte), CSS Mediaș (66 puncte), LPS Botoșani (72 puncte), LPS Iași (106 puncte) și CSM Dorna (descalificat).

Nu în ultimul rând, Francesca Gabriela Miron, inclusă în categoria Junioare 3, adresată sportivelor cu vârsta sub 16 ani, a concurat în proba de 3.000 metri, reușind să termine cursa pe locul șapte, timp 11:11.47. Rezultatul este foarte bun, dacă ne gândim că, la start, s-au aliniat 44 de sportive de la cluburi din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.