Cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din județ, recepționată

La sfârșitul lunii trecute, Consiliul Județean a anunțat recepționarea celei mai importante investiții în infrastructura rutieră din județ. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea a 22 km din DJ 284, beneficiarii lucrării fiind cetățenii din municipiul Huși și din comunele Duda Epureni, Arsura și Drânceni, construirea a șase poduri, la alte patru fiind făcute consolidări de terasamente și drenuri.

Consiliul Județean a anunțat, la sfârșitul lunii trecute, că a fost recepționată cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră din județ. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea a 22 km din DJ 284, beneficiarii lucrării fiind cetățenii din municipiul Huși și din comunele Duda Epureni, Arsura și Drânceni, proiect implementat de Consiliul Județean Vaslui.

„Felicit constructorul și pe cel care a efectuat expertiza, dând această soluție extraordinară, lucrarea fiind una de excepție. Urmează ca în primăvară să reabilităm și sectorul din vechiul drum, astfel încât cei 30 km până la granița cu județul Iași să fie la standarde europene și să reprezinte cu adevărat un drum județean”, a spus președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care a promis că în următorii patru ani nu va mai exista niciun drum județean fără covor asfaltic.

„Ne dorim ca în următorii patru ani să acoperim cu covoare asfaltice toate drumurile județene, astfel încât să nu mai existe acel reproș, care a devenit național, că în județul Vaslui nu toate drumurile județene sunt acoperite cu covoare asfaltice, ca și cum în celelalte județe ar fi. Reproșul ăsta are și o valență pozitivă. Îndeamnă autoritățile locale și județene să facă pași importanți pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului Vaslui”, a mai spus Dumitru Buzatu.

Investiția încheiată a fost una complexă. Pe lângă turnarea de covor asfaltic, au mai fost reabilitate 6 poduri și executate alte 4 poduri, fiind făcute consolidări de terasamente și drenuri.

Cel mai mare impediment, care a întârziat cu doi ani finalizarea lucrării, a constat în faptul că, pe o porțiune de 200 de metri, a existat o alunecare de teren.

„Ne aflăm într-o zi frumoasă, într-un moment frumos pentru noi, constructorul Viacons Rutier și Consiliul Județean. Este o lucrare de referință pentru noi, firma Viacons Rutier, pentru proiectant și Consiliul Județean. Lucrarea în sine este o provocare. Se întinde pe aproximativ 22 km și cuprinde patru segmente, cu poduri, podețe, lucrări de artă, ziduri de sprijin. Toate acestea s-au realizat datorită colectivului de la Viacons Rutier, care a depus suflet. Din păcate, a durat cam mult. Nu datorită nouă, ci o alunecare de teren ne-a oprit din execuție mai bine de 2 ani, până s-a găsit o soluție extraordinar de bună pentru captarea izvoarelor și a apei. Mulțumim Consiliului Județean că a avut încredere în noi și am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție”, a declarat Ioan Ciomaga, directorul Viacons Rutier Huși, societatea care a executat lucrările.

Investiția a fost în valoare de 10 milioane de euro și a fost finanțată prin PNDL.

2 COMENTARII

  1. Speram sa fie asfaltat si drumul judetean DJ 242 B (comuna Malusteni) si aici sunt cetateni care platesc in fiecare an taxe si impozite dar si votanti PSD .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.