Bătaie mare pe fotoliile de deputat și senator din județul Vaslui

• Nu mai puțin de 11 partide, mai mult sau mai puțin cunoscute alegătorilor, se bat pentru cele 7 funcții de deputat și 3 de senator „de Vaslui”. Unui al 12-lea partid i s-au respins candidaturile atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat, pentru că documentele depuse nu erau semnate olograf. Nici singurul candidat independent vasluian care s-a înscris în cursa electorală nu a avut mai mult noroc. Acestuia, candidatura i-a fost respinsă după ce, pentru a fi sigur că „se alege” undeva, a încercat să joace la două capete, depunând cereri pentru ambele Camere ale Parlamentului.

Ca de obicei la alegerile parlamentare, bătălia pentru voturi va fi aprigă. Pentru alegerile din 6 decembrie, la nivelul județului Vaslui, până la finalul perioadei de depunere a candidaturilor și-au arătat această intenție nu mai puțin de 12 partide sau formațiuni politice, dar și un independent. Este vorba de partidele cu actuală reprezentare parlamentară PSD, PNL, USR PLUS, Pro România, PMP și UDMR, dar și Partidul România Mare, Partidul Noua Românie, Partidul Ecologist Român, Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Verde sau Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal), și independentul Florinel Bleoju.

Nu toți însă vor putea lua startul în cursa electorală, Biroul Electoral de Circumscripție Județean nr. 39 Vaslui invalidând unele dintre candidaturi. În primul rând, candidatura lui Florinel Bleoju nu a fost admisă, acesta depunând în ultimul moment, la ora 22.40 a zilei de 22 octombrie, cu doar câteva minute înainte de expirarea termenului limită de depunere a candidaturilor, o cerere prin care solicita înregistrarea candidaturii sale la Camera Deputaților, dar și la Senatul României, cerere însoțită de nu mai puțin de 2.205 semnături. Din păcate, încercarea sa de a-și maximiza șansele de câștig prin înregistrarea a două candidaturi i-a adus invalidarea cererii, chiar dacă ulterior, pe 23 octombrie, a depus o cerere de renunțare la candidatura pentru Senat! Un alt partid care nu va putea accede la voturile vasluienilor este Noua Românie, partid ai cărui unici candidați la Camera Deputaților și Senat au uitat să semneze olograf cererile făcute pe suport hârtie prin care solicitau înregistrarea candidaturilor lor. În consecință, candidaturile au fost invalidate de către BECJ Vaslui. Cei respinși au putut depune contestații la Tribunalul Vaslui, în termen de 48 de ore de la afișarea deciziilor BECJ, lucru făcut dealtfel de către respectivii candidați.

În total, pentru cele 3 locuri disponibile la nivelul județului Vaslui pentru Senatul României concurează nu mai puțin de 51 de candidați, cele mai multe dintre partide propunând pe liste și câte 2 supleanți. În schimb, în ceea ce privește Camera Deputaților, unde reprezentanților Vasluiului ìi sunt alocate șapte locuri, concurența este mult mai acerbă, nu mai puțin de 93 de persoane care și-au depus candidatura pe plan local sperând la un astfel de fotoliu, la care se adaugă cele 52 de candidaturi venite din partea organizațiilor de cetățeni aparținând minorităților naționale, valabile în toate circumscripțiile electorale din țară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.