Un individ judecat pentru act sexual cu o copilă de 14 ani, „certat” de judecătorii bârlădeni

• Un tânăr de 27 de ani, din comuna Perieni, judecat pentru act sexual cu un minor, a scăpat de acuzație fără a primi vreo pedeapsă. Deși, în perioada 2015-2016, a avut o relație de iubire nefirească cu o elevă de clasa a VIII-a, magistrații Judecătoriei Bârlad au considerat că nu e nevoie să-l trimită după gratii, așa că i-au aplicat un simplu avertisment.

După un proces care s-a întins pe mai bine de un an, judecătorii bârlădeni au dictat soluția într-un dosar în care inculpatul era acuzat de infracțiunea de act sexual cu un minor, faptă pedepsită de Codul Penal cu până la șapte ani de închisoare. Ciudat, însă, individul a scăpat fără să fie nevoit să stea măcar o zi după gratii. Magistrații au dat dovadă de compasiune față de inculpat, așa că singura pedeapsă aplicată individului a fost un avertisment.

Fericitul este Mihai Butnaru (27 ani), din comuna Perieni, acuzat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad că, în urmă cu mai bine de patru ani și jumătate, a întreținut relații sexuale cu o copilă de numai 14 ani, din satul Tomești, comuna Pogana. Și nu doar o singură dată, ci pe parcursul câtorva luni, întrucât cei doi deveniseră iubiți și locuiau în casa fetei. Deși relația dintre cei doi s-a înfiripat spre finele anului 2015 și a durat până la jumătatea lui 2016, Butnaru a fost dat pe mâna poliției în iunie 2019.

„Renunță la aplicarea pedepsei față de inculpatul Butnaru Mihai pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. Aplică inculpatului un avertisment. Atenționează pe inculpat asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni. Ia act de renunțarea părții civile T. T. la pretențiile civile-daune morale în cuantum de 20.000 lei. Obligă pe inculpat la plata sumei de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate pe parcursul urmăririi penale. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 10.09.2020”, se arată în hotărârea dictată de judecătorii bârlădeni.

Relație de amor, curmată de procurori

„La sfârșitul anului 2015, începând cu luna octombrie, persoana vătămată T. T., în vârstă de 14 ani, s-a împrietenit cu inculpatul Butnaru Mihai, în vârstă de 22 de ani. Cei doi au început o relație și au intenționat să își întemeieze o familie. Inculpatul Butnaru Mihai s-a mutat la locuința părinților persoanei vătămate în satul Tomești, cei doi conviețuind ca soț și soție. Aceștia au întreținut mai multe raporturi sexuale consimțite, minora fiind virgină la momentul începerii relației. Cei doi au conviețuit timp de aproximativ patru luni, până în februarie 2016, la locuința mamei persoanei vătămate, în satul Tomești, după care s-au mutat în satul Perieni, la locuința părinților numitului Butnaru Mihai. Acolo au locuit din luna decembrie 2015 până în luna mai 2016, interval în care persoana vătămată făcea naveta la Școala Tomești, unde era elevă în clasa a VIII-a. În această perioadă, relația celor doi s-a deteriorat, persoana vătămată T. T. revenind la locuința mamei sale din satul Tomești. Fapta inculpatului Mihai Butnaru, în vârstă de 22 ani la data comiterii faptei, care, în perioada octombrie 2015 – mai 2016, a întreținut mai multe raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră T. T., în vârstă de 14 ani, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de act sexual cu un minor. Cauza a fost înaintată spre soluționare Judecătoriei Bârlad”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii bârlădeni.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ci poate fi atacată la Curtea de Apel Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.