Crucea Roșie și Rotary Club Bârlad, donații vitale pentru spitalul bârlădean

• În ultimele zile, spitalul bârlădean a fost „ținta” unor noi donații primite din partea a două entități care au dorit să doteze unitatea cu echipamente vitale în lupta dusă cu virusul SARS-CoV-2. Pentru a putea continua să facă față valului uriaș de pacienți COVID-19, spitalul a primit zece monitoare pentru funcții vitale, trei paturi mecanice cu saltea, un troliu pentru transportul medicamentelor, precum și un aparat de ventilație mecanică.

De curând, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, care funcționează ca unitate de suport pentru tratarea pacienților din județ infectați cu noul coronavirus, a intrat în posesia unor noi echipamente și aparate medicale nu doar utile, cu vitale pentru continuarea luptei cu infecția SARS-CoV-2. Cu atât mai mult cu cât destul de mulți dintre pacienții internați aici dezvoltă forme severe ale infecției și ajung pe paturile secției de Anestezie și Terapie Intensivă, iar unii chiar pierd lupta cu viața.

Concret, numai zilele trecute, spitalul a primit o nouă donație importantă din partea Rotary Club Bârlad, organizație non-profit din care fac parte 25 de oameni de afaceri, medici, profesori, ingineri, etc., care a contribuit la dotarea unității încă din martie, de când oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat pandemia de COVID-19. Dacă, la finele lui august, reprezentanții Rotary Club Bârlad anunțau că urmează să cumpere 23 de monitoare funcții vitale pentru a le dona spitalului, iată că, deja, primele zece au ajuns în posesia unității spitalicești. Vestea bună a fost dată chiar de conducerea spitalului, prin intermediul unui mesaj de mulțumire postat pe contul de socializare.

„Mulțumim pentru generozitate, mulțumim pentru implicare! Clubul Rotary Bârlad încă o dată ne demonstrează că este alături de spital și aproape de pacienții noștri! Prin efortul susținut al membrilor Rotary Bârlad, am primit 10 monitoare funcții vitale, 3 paturi mecanice cu saltea și un troliu de medicamente, echipamente care ne ajută foarte mult în aceste momente grele! Credem în reușita proiectelor pe care le derulați și în continuitatea colaborării cu dumneavoastră! Ne bucurăm că va avem aproape! Vă mulțumim!”, a postat, vineri, 4 septembrie, spitalul pe contul oficial de Facebook.

Trebuie menționat că, în urma campaniei de strângere de fonduri inițiate în martie de Clubul Rotary Bârlad pentru sprijinirea spitalului, în primă fază, au fost donate patru monitoare funcții vitale pentru secția de Boli Infecțioase, trei calculatoare cu dotare completă și trei frigidere de mare capacitate pentru laboratorul de biologie moleculară unde se fac testele pentru depistarea COVID-19. În următoarea perioadă, vor fi achiziționate și donate și celelalte 13 monitoare funcții vitale din totalul de 23 anunțat de fundație.

Tot vineri, și tot prin intermediul paginii de socializare, spitalul a anunțat că a primit o donație și din partea Crucii Roșii. Este vorba despre un aparat de ventilație mecanică, extrem de util pacienților în stare gravă de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

„De la începutul pandemiei, am avut un partener de nădejde în Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Vaslui!

Adresăm pe această cale mulțumirile noastre pentru întreaga colaborare și pentru sprijinul acordat pacienților și personalului medical! Prin grija acestor oameni minunați, am primit un aparat de ventilație mecanică în valoare de 93.117 lei! Acest ventilator ne ajută foarte mult în tratamentul pacienților aflați în stare critică în secția de ATI”, este mesajul de mulțumire postat de spital pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.