Campanie de donare de sânge inițiată de Episcopia Hușilor

• Episcopia Hușilor a demarat o campanie de donare de sânge, în cadrul Programului „Biserica și Spitalul”.

Episcopia Hușilor a demarat o campanie de donare de sânge în cadrul Programului „Biserica și Spitalul”. Pe durata acestei campanii, mai mulți preoți din eparhie și angajați ai parohiilor vasluiene vor dona sânge, iar credincioșii vor fi informați cu privire la importanța unui astfel de gest.
„În cadrul acestei campanii, pe lângă conștientizarea credincioșilor în privința importanței actului de donare de sânge și a caracterului profund creștin al acestui demers, peste 100 de preoți și angajați ai parohiilor donează sânge pentru nevoile spitalelor din județul Vaslui. Acțiunea se desfășoară la Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad, singura unitate de acest fel din județ. Campanii similare au fost organizate în cadrul Episcopiei Hușilor an de an, inclusiv cu sprijinul Laboratorului mobil din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Iași, însă, în contextul epidemic actual, necesitățile sunt mult sporite”, se precizează în comunicatul de presă emis ieri de Episcopia Hușilor.
Demersul vine și ca urmare a faptuluic că, în ultima perioadă, reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Bârlad au atras atenția în repetate rânduri cu privire la scăderea numărului de donatori și au făcut apel la populație să doneze sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.