Pază „supermodernă” la Centrul Militar din Vaslui, cu… fluier!

• În epoca avioanelor supersonice, a sateliților, camerelor de supraveghere, a localizării prin GPS și senzorilor, Consiliul Județean Vaslui le cere celor pe care îi va angaja să păzescă Centrul Militar din municipiul Vaslui să aibă… fluier. Este una dintre cerințele caietului de sarcini pentru organizarea licitației în vederea pazei acestui obiectiv militar, anunțată de instituție.

În epoca Big Brother, a dispozitivelor de localizare prin GPS, a camerelor de supraveghere, dronelor și avioanelor, a sateliților și senzorilor pentru paza Centrului Militar Județean Vaslui se cere… fluier. Este una dintre cerințele trecute în caietul de sarcini de către Consiliul Județean (CJ) Vaslui, care a anunțat organizarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziție publică având ca obiect Servicii de pază și intervenție cu societăți specializate de pază la Centrul Militar Județean Vaslui.

Prin licitația anunțată, CJ Vaslui caută o societate specializată care să asigure paza centrului militar cu câte doi agenți pe schimb. Condițiile prevăzute riguros în caietul de sarcini prevăd ca agenții societății care va cîștiga licitația să fie dotați cu spray iritant lacrimogen, bastoane de cauciuc, lanternă, stație radio emisie-recepție, uniformă și ecusoane și să aibă și pistol cu bile sau cu gaze. Alarma, însă, în cazul în care agenții vor avea de-a face cu o situație de pericol, se va face cu fluierul, prevăzut printre dotările obligatorii ale agenților.

Pentru acest serviciu de pază, CJ Vaslui este pregătit să plătească 18,50 de lei pentru fiecare oră în care obiectivul scos la licitație este păzit, iar asta din bugetul local. Contractul se va încheia pe o perioadă de 12 luni, data de organizare a licitației fiind 14 septembrie.

Așa cum vasluienii pot observa, în prezent, accesul mașinilor în curtea Centrului Militar Județean Vaslui se face după ce acestea claxonează apăsat și lung la poartă. Se pare că, dacă Armata Română s-a modernizat și dotat la standardele alianței din care țara noastră face parte, acest obiectiv militar de Vaslui mai are mult, cel puțin un an, până va intra în mileniul trei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.