Deputatul Daniel OLTEANU, despre startul pur electoral al construcției centurii Bârlad: «Au venit, s-au pozat, au plecat și au luat și utilajele de pe șantier cu ei!»

•  Principalul candidat la Primăria Bârlad, liberalul Daniel Olteanu, din partea ALDE, demontează minciunile sfruntate ale primarului Dumitru Boroș, cel mai slab primar din istoria Bârladului, și ale actualilor lideri PNL, cu privire la demararea construcției Variantei ocolitoare Bârlad, și cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru înșelătorie.

Olteanu susține că sfidarea bârlădenilor și bătaia de joc la adresa acestora, din partea PNL, au ajuns în etapa de cartonaș roșu, după ce utilajele prezentate „la poză”, săptămâna trecută, pe șantierul inexistent al șoselei de centură, au dispărut.

«Ne-au păcălit!», spune Daniel Olteanu, care solicită reprezentanților din ministerul Transporturilor să facă public costul aferent mobilizării utilajelor spre și de la locul fotografiilor, precum și explicații pentru modul în care este justificată contractual această operațiune.

În plus, deputatul cere în numele tuturor bârlădenilor să fie prezentată dovada plății din buzunarul ministrului Bode și al primarului Dumitru Boroș a facturii aferente circului electoral de la inaugurarea șantierului-fantomă al Variantei Ocolitoare Bârlad.

«Circ, poze și gogoși electorale pe bani publici! Actualii lideri ai PNL n-au aflat nici până acum că minciuna are picioare scurte și cred că bârlădenii pot fi păcăliți cu regii ieftine și șantiere de carton! Au venit, s-au pozat, au plecat și au luat și utilajele cu ei! RU{INE!

Transformarea unei instituții în agent electoral pentru un primar fără rezultate la expirarea mandatului, arată disperarea actualilor lideri ai PNL, care dau cu piciorul așteptărilor pe care le au bârlădenii sufocați de noxe și de traficul greu, în lipsa variantei de ocolire a municipiului, promisă de zeci de ani.

Să mobilizezi, pe bani publici, o armată întreagă de utilaje pe un șantier-fantomă, numai pentru a asigura decorul într-o fotografie electorală la care participă ministrul Transporturilor, reprezentanții CNAIR și primarul Bârladului, înseamnă nu doar o regie ieftină, ci o uriașă FRAUDĂ DE ÎNCREDERE.

Pentru asta, îi cer demisia ministrului Transporturilor, Lucian Bode, care a înțeles să facă pe impresarul de circ electoral pentru colegul lui, Dumitru Boroș, un primar aflat în criză de proiecte la care să taie panglici și să facă poze», a spus deputatul Daniel Olteanu.

Acesta a menționat că este descalificant modul în care liderii PNL duc în derizoriu proiecte importante pentru comunități întregi și își fac campanie electorală înșelând așteptările oamenilor de bună-credință.

«Guvernul PNL nu are fonduri pentru majorarea alocațiilor pentru copii și nici pentru majorarea pensiilor, dar are fonduri pentru tunuri fără licitație date în pandemie, de sute de milioane de euro, și are fonduri pentru a aduce utilaje pe inexistentul șantier al Variantei ocolitoare Bârlad, doar pentru a-și face primarul Dumitru Boroș numărul de fotografii electorale.

Pentru modul în care înțeleg unii să folosească bugetul public, mimând începerea lucrărilor pe Varianta ocolitoare Bârlad, scuzele și demisia de onoare reprezintă gesturi de minimă demnitate!», a transmis deputatul Olteanu.

Toate motivele pentru care ministrul Transporturilor trebuie să își semneze urgent demisia fac obiectul unei interpelări trimise acestuia astăzi, de către Daniel Olteanu, cu privire la faptul că județul Vaslui este tratat în bătaie de joc de către actualul Guvern la capitolul investiții prioritare.

10 august 2020

INTERPELARE

Adresată: Domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

De către: Daniel Olteanu, deputat ALDE, Circumscripția electorală Nr. 39 Vaslui

Obiectul interpelării: Demisia, după ce șantierul Variantei ocolitoare Bârlad a fost transformat în recuzită pentru fotografii electorale

Stimate Domnule Ministru,

Înțeleg, ca toți bârlădenii, disperarea primarului Dumitru Boroș, actualul dumneavoastră coleg de partid, de a prezenta minime rezultate la expirarea mandatului.

Nu pot înțelege și nu pot accepta, însă, transformarea Ministerului Transporturilor într-o instituție care să-și uite domeniul de activitate, iar dumneavoastră să deveniți un impresar de circ electoral, pe bani publici.

În acest context, a aduce utilaje pe șantierul Variantei ocolitoare Bârlad doar pe post de recuzită pentru fotografiile electorale ale primarului Boroș reprezintă cel puțin un gest dezagreabil.

Prezentarea utilajelor pe șantierul inexistent al Variantei ocolitoare Bârlad doar pentru a-și asigura primarul Boroș și PNL stocul de fotografii electorale reprezintă o sfidare la adresa bârlădenilor și o nouă bătaie de joc pe care o serviți locuitorilor județului Vaslui.

Mă refer, punctual, la faptul că, prin documentul asumat de Guvernul PNL referitor la investițiile prioritare:

V-ați bătut joc de vasluieni, prin ștergerea din lista de investiții prioritare a Variantei ocolitoare Vaslui;

V-ați bătut joc de hușeni, prin ștergerea din lista de investiții prioritare a Variantei ocolitoare Huși;

V-ați bătut joc de toți locuitorii acestui județ, prin ștergerea din lista de investiții prioritare a „Autostrăzii vasluienilor”, așa cum a devenit cunoscut Drumul Expres Tișița – Albița, proiect căruia i-am dedicat ultimii ani și care este finanțabil cu fonduri europene;

Ați consfințit amânarea până cel puțin în 2022 a finalizării Variantei ocolitoare Bârlad, al cărei grafic a fost dat peste cap în Guvernarea PNL.

În fața acestor realități, domnule ministru Bode, vă rog să vă dați demisia!

Guvernul PNL nu are fonduri pentru majorarea alocațiilor pentru copii, nu are fonduri pentru majorarea pensiilor, dar are fonduri pentru tunuri fără licitație date în pandemie, de sute de milioane de euro, și are fonduri pentru a aduce utilaje pe inexistentul șantier al Variantei ocolitoare Bârlad, doar pentru a-și face primarul Dumitru Boroș numărul de fotografii electorale.

Vă rog, domnule ministru Bode, să prezentați public costul aferent mobilizării acestor utilaje spre și de la locul fotografiilor, cum este justificată contractual această operațiune, precum și dovada plății din buzunarul dumneavoastră și al primarului Dumitru Boroș a facturii aferente.

Pentru modul în care ați înțeles să utilizați bugetul public în scopul asigurării stocului de fotografii electorale primarului PNL din Bârlad, mimând începerea lucrărilor pe Varianta ocolitoare Bârlad, vă rog, încă o dată, să faceți un gest de minimă demnitate și să vă dați demisia!

Solicit răspuns în scris.

Vă mulțumesc!

Cu deosebită considerație,

Daniel Olteanu,

deputat, Circumscripția electorală Nr. 39 Vaslui

5 COMENTARII

  1. Imi doresc comentarii civilizate legate de viata comunitatilor noastre.
    Oare este asa greu?
    Vazand comentariile unui specimen ca CTP la adresa unui om de mare valoare ,Cristi Puiu,imi dau seama ca acest deziderat este destul de indepartat.
    Un membru marcant al comunitatii noastre,Dul Olteanu Daniel,a transmis un mesaj comunitatii.
    Sa analizam fiecare bupa nivelul educatiei sale mesajul dansului.
    Este oare corect sa fiti mintiti despre niste lucrari care nu se stie cand o sa inceapa?
    Sunt corecti cei care vin in fata dvs si va mint?

  2. Imi doresc comentarii civilizate legate de viata comunitatilor noastre.
    Oare este asa greu?
    Vazand comentariile unui specimen ca CTP la adresa unui om de mare valoare ,Cristi Puiu,imi dau seama ca acest deziderat este destul de indepartat.
    Un membru marcant al comunitatii noastre,Dul Olteanu Daniel,a transmis un mesaj comunitatii.
    Sa analizam fiecare bupa nivelul educatiei sale mesajul dansului.
    Este oare corect sa fiti mintiti despre niste lucrari care nu se stie cand o sa inceapa?
    Sunt corecti cei care vin in fata dvs si va mint?

  3. OLTENE SA MANINCI PESTE DOI ANI DACA NU E GATA CENTURA DEOCAMDATA VEZI DE AUTOSTRADA TA FANTOMA TISITA-ALBITA CA NUMAI GARGARA DE DOI BANI E DE TINE.

  4. Indiferent de simpatiile politice trebuie sa ii recunoaștem meritele lui Daniel Olteanu.
    A luptat zi de zi in/ din Parlament pentru wutostrada Tisita Albita….ocolire Barlad…finantari samd!
    Sper ca o sa apucăm acele zile in care toti reprezentantii vasluiului vor reprezenta interesele vasluienilor!
    Deocamdata doar Olteanu si Solomon au fost voci la Bucuresti pentru Vaslui!

  5. Băi dar voi ăștia din ALDE va alegeți așa să semanati la prostie cu Tăriceanu? Nu va e rușine…nu ați făcut nimic cât ați fost la guvernare cu PSD și acum încercați să prostiti oamenii! Nu mai merge băi!!!! O sa ajungeți la groapa de gunoi după PNȚCD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.