Carantină la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilități Huși!

După apariția primului caz prezentat la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, în data de 01.08.2020, cu simptomatologie tipică pentru infecție COVID-19, cu probe biologice recoltate în data de 01.08.2020 și rezultat validat pe data de 03.08.2020 (pacient decedat în data de 02.08.2020), pe 4 august a fost demarată o anchetă epidemiologică la Centrul de Abilitare și Reabilitate pentru Persoană Adultă cu Dizabilități din municipiul Huși. Totodată, s-au recoltat probe biologice de la 65 de angajați – din care 28 pozitivi, și 71 de  beneficiari (de pe același palier cu primul caz) – 48 pozitivi.

Ca urmare a numărului mare de persoane depistate pozitive până în prezent (până sâmbătă recoltându-se probe biologice și de la restul angajaților și al beneficiarilor ), a faptului că din probele recoltate în cursul zilei de sâmbătă, după analizarea lor, probabilitatea ca să fie depistate și alte persoane pozitive este mare, dar și riscul ca persoanele care sunt în prezent negative să se pozitiveze în perioada următoare (aflându-se în prezent în perioada de incubație), Direcția de Sănătate Publică Vaslui a informat Instituția Prefectului – județul Vaslui prin adresa cu nr. 13840/08.08.2020 despre izbucnirea unui focar de infecție cu COVID-19 la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilități din municipiul Huși .

Ținând cont de cele prezentate, pe 8 august 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui întrunit în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea nr. 17 prin care începând cu data de 08.08.2020, ora 20:00, se instituie măsura de carantină pentru o perioadă de 16 zile, pentru Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilități din municipiul Huși, șoseaua Huși-Stănilești, nr. 9, județul Vaslui.

Totodată, s-au dispus următoarele măsuri:

– Persoanele depistate pozitive, beneficiari și angajați, vor rămâne ȋn centru. Ele vor fi evaluate clinic de medicul infecționist și medicul pneumolog de la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, precum și de medicul de familie care are pe listele de capitație beneficiarii. După evaluare, se va stabili forma de boală pe care aceștia o prezintă și se va decide care persoane necesită internare ȋn Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad – spital suport COVID-19. 

– Beneficiarii și angajații care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori și vor fi monitorizați zilnic de medicul de familie.

– Beneficiarii pozitivi vor fi izolați pe un singur palier, ȋncepând cu etajul 3 și toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajații depistați pozitivi și care sunt asimptomatici.

– Beneficiarii negativi vor fi izolați ȋncepând cu etajul 1 și toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajații care  au  test cu rezultat negativ.

– Personalul va rămâne la locul de muncă pentru o perioadă de 16 zile; această perioadă de timp poate varia în funcție de evoluția focarului.

– Șeful de centru va stabili necesarul de personal care va acorda ȋngrijiri tuturor beneficiarilor și va comunica către Direcția de Sănătate Publică lista acestora și sectorul ȋn care aceștia ȋși vor desfășura activitatea. 

– Direcția de Sănătate Publică Vaslui va efectua anchetele epidemiologice pentru fiecare angajat și va stabili măsurile care se vor lua pentru fiecare membru de familie al fiecărui angajat.

– Se va evalua stocul de echipamente de protecție, materiale de curățenie, dezinfectanți și acesta se va completa cu cantitățile necesare.

Vor fi respectate cu strictețe regulile de curățenie și dezinfecție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.