Covid-19 a decapitat conducerea Poliției vasluiene!

• Petru Maximiuc, adjunctul șefului IPJ Vaslui, și-a înaintat raportul de pensionare pentru a evita să nu fie demis fiindcă a continuat să vină la serviciu deși era contact direct al soției sale, confirmată pozitiv ca purtător al virusului Covid 19. Mai mult, cu o zi înainte de a fi confirmat ca bolnav de coronavirus, el a convocat o ședință cu subalternii! Pe numele lui Maximiuc a fost deschis și un dosar de urmărire penală! Șeful acestuia, Doru Gabriel Panțâru, a plătit, la rândul lui, cu funcția de inspector șef al IPJ, pentru că nu a gestionat bine situația!

Cu toate că era suspect de îmbolnăvire cu SARS-Cov-2, după ce soția, cadru medical la Centrul de Transfuzii Bârlad, împreună cu care locuia, a fost diagnosticată cu respectiva boală, Petru Maximiuc, adjunctul IPJ Vaslui, a continuat să vină la muncă, deși ar fi trebuit să rămână în izolare la domiciliu. Mai mult, la începutul săptămânii trecute, a convocat chiar și o ședință cu subalternii, la care a participat, pentru ca a doua zi Maximiuc să primească rezultatul testului Real Time PCR: pozitiv! Aflând de cele întâmplate, superiorii din cadrul Poliției Române au demarat o anchetă și i-au cerut demisia ofițerului vasluian, sau să accepte să fie mutat pe o altă funcție, inferioară. Maximiuc a refuzat și, având vârsta care-i permite ieșirea la pensie, 48 de ani, a depus raportul în acest sens. Chiar și în aceste condiții, ofițerul nu va scăpa de sancțiuni, pe numele său find deschis un dosar de urmărire penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind efectuate de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, mai mulți ofițeri de poliție fiind testați împotriva Covid 19, unii dintre ei fiind deja izolați la domiciliu.

Iresponsabilitatea lui Petru Maximiuc a făcut și o victimă colaterală, pe Doru Gabriel Panțâru, chiar inspectorul șef al IPJ Vaslui, care a fost sancționat disciplinar și a fost transferat înapoi la Iași, pe motiv că nu ar fi gestionat corespunzător situația!

În aceste condiții, IPJ Vaslui este în prezent condus de cel de-al doilea adjunct, comisarul șef Ion Matei, recent sosit în instituție, după ce a fost transferat de la IPJ Vâlcea în luna februarie a acestui an!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.