Traficant de droguri din Bârlad, prins când încerca să vândă zeci de pastile de Ecstasy

Un tânăr de 20 de ani, din Bârlad, suspectat de procurorii DIICOT că face trafic de droguri de mare risc, a fost încătușat noaptea trecută pe o stradă din oraș, în urma unei operațiuni coordonate împreună cu mascații ieșeni. Asupra lui au fost găsite 50 de pastile de Ecstasy, pe care voia să le vândă cu 2.500 de lei. În același timp, un al doilea suspect, de 19 ani, a fost capturat la Iași, asupra lui fiind găsite 85 de pastile de Ecstasy.

În această dimineață, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților R.L.M. și F.R.A. în vârstă de 19, respectiv 20 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Asta după ce, în noaptea de 11/12 iulie, procurorii DIICOT vasluieni împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului R.L.M., pe raza municipiului Iași, în timp ce încerca să comercializeze 85 pastile de Ecstasy. Drogurile urmau să fie distribuite participanților la o petrecere ce urma să aibă loc într-un club din Iași. În paralel, pe raza municipiului Bârlad, mai exact pe strada Siret (zona Stadion), anchetatorii au organizat o a două acțiune de prindere în flagrant, vizat fiind inculpatul F.R.A. Potrivit procurorilor DIICOT Vaslui, acesta este sursa de aprovizionare cu droguri de mare risc a inculpatului R.L.M. În urma acțiunii mascaților, bârlădeanul a fost prins în timp ce încerca să pună în vânzare 50 de pastile de Ecstasy, în schimbul sumei de 2.500 lei. Evident, a fost încătușat și dus la audieri.

„În cursul zilei de astăzi (12 iulie, n.r.), inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumția de nevinovăție”, au precizat reprezentanții DIICOT Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.