Încă două decese COVID-19 în județ: un italian stabilit în Zăpodeni și o femeie din Vaslui!

Din nefericire, la numai două zile de când județul Vaslui a înregistrat cel de-al 23-lea deces cauzat de virusul SARS-CoV-2, iată că, inevitabilul s-a produs din nou. Încă doi dintre pacienții aflați în stare gravă, intubați și ventilați mecanic în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, au pierdut lupta cu viața.

La raportarea zilnică de ieri, 23 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 25 noi decese la nivel național, două dintre ele fiind atribuite județului nostru. În timp ce, în toată țara, nu mai puțin de 2.126 de pacienți COVID-19 au fost răpuși de virusul chinezesc, Vasluiul a ajuns, astfel, la 25 de persoane infectate cu noul coronavirus ce și-au pierdut viața.

„În intervalul 22.07.2020 (10.00) – 23.07.2020 (10.00) au fost înregistrate 25 de decese (16 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București. Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, patru la categoria de vârstă 50-59 ani, opt decese la categoria de vârstă 60-69 ani, cinci decese la categoria de vârstă 70-79 ani și șase decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, cele mai recente persoane răpuse de COVID-19 din județul nostru au peste 60 de ani. Prima este un cetățean italian de 67 de ani, cu domiciliul în comuna Zăpodeni, ce a fost internat în data de 18 iulie. Starea de sănătate i s-a agravat extrem de repede, astfel că, pe 20 iulie, a fost mutat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde, din nefericire, în noaptea de 22/23 iulie, a murit. Pacientul suferea și de insuficiență respiratorie acută și de hipertensiune arterială. A doua este o femeie de 69 de ani, din Vaslui, internată în spital pe 10 iulie. Și în cazul ei, boala s-a agravat rapid, așa că, pe 12 iulie, a fost transferată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Din păcate, în dimineața de 23 iulie, a murit. Pe lângă forma severă de infecție cu SARS-CoV-2, femeia suferea și de insuficiență hepato-renală acută, hipertensiune arterială și diabet zaharat de tip II.

Acestea sunt victimele cu numărul 24 și 25 făcute de COVID-19 la nivelul județului, dintre care 16 sunt doar beneficiari ai azilului de bătrâni din Tutova. Ceilalți 23 de vasluieni care au murit sunt: un bărbat de 71 de ani, o femeie de 40 ani, un bărbat de 82 ani (azilul Tutova), o tânără de 20 ani, un bărbat de 81 ani (azilul Tutova), o femeie de 55 ani (infirmieră la Spitalul Județean de Urgență Vaslui), o femeie de 97 ani (azilul Tutova), o femeie de 56 ani (azilul Tutova), o femeie de 83 ani (azilul Tutova), un bărbat de 86 ani (azilul Tutova), o femeie de 92 ani (azilul Tutova), un bărbat de 87 ani (azilul Tutova), un bărbat de 84 ani (azilul Tutova), un bărbat de 83 ani (azilul Tutova), un bărbat de 87 ani (azilul Tutova), o femeie de 89 ani (azilul Tutova), o femeie de 88 ani (azilul Tutova), o femeie de 89 ani (azilul Tutova), o femeie de 80 ani (azilul Tutova), un bărbat de 84 ani (azilul Tutova), un bărbat de 40 ani, un bărbat de 62 ani și o femeie de 59 ani (auditoare internă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.