Cu directorii la control!

În cursul lunii august, toți directorii instituțiilor de învățământ din județ vor fi luați „la puricat” de inspectorii școlari. Fiecare director prim și director adjunct din cadrul grădinițelor, școlilor și liceelor din județ vor fi programați într-o zi anume, astfel încât până pe 4 septembrie, adică la începului anului școlar 2020-2021, să fie evaluați toți. Până atunci însă, până pe 31 iulie, directorii vor avea de prezentat fișa de autoevaluare și raportul de activitate, dar și observațiile primite de la inspectorii de management și cei de specialitate pentru inspecțiile școlare.

În urma analizării tuturor documentelor puse la dispoziția inspectorilor școlari, directorii vor primi calificative („Foarte Bine”, „Bine”, „Satisfăcător” și „Nesatisfăcător”). În funcție de nivelul la care se află, unii ar putea chiar să fie schimbați din funcția de director chiar dacă au susținut concurs pentru funcția de conducere. Este vorba despre cei care nu se evidențiază prin rezultate bune și care primesc „Nesatisfăcător” (sub 60 de puncte). În orice caz, cei nemulțumiți de modul cum vor fi evaluați vor putea face contestații, iar în urma soluționării lor să continue ca director.

Potrivit metodologiei privind evaluarea anuală a activității manageriale desfășurate de directorii școlari, abia între 31 august – 4 septembrie vor fi stabilite punctajele și vor fi acordate calificativele, în același interval urmând să fie aprobate și de către inspectorul școlar general. În continuare, între 7-19 septembrie, adresele prin care se comunică respectivele calificative le vor fi transmise directorilor.

Cei nemulțumiți vor putea depune contestații între 21-25 septembrie, iar comisia le va rezolva între 28-30 septembrie. Pe data de 1 octombrie vor fi aprobate punctajele finale și calificativele în Consiliul de Administrație al Inspectoratului, pentru ca, în final, între 2-5 octombrie, să le fie comunicate în scris contestatarilor punctajele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.